A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664932.4542.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Laureatul premiului Nobel pentru Chimie in 2014: „A fost o usurare imensa sa plec din Romania”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-10-2014, ora 15:06

Laureatul premiului Nobel pentru Chimie in 2014: „A fost o usurare imensa sa plec din Romania”

Articol de Madalina Irimia
Stefan W.Hell, svabul nascut in orasul Santana, din judetul Arad, laureat al Nobelului pentru Chimie, a oferit un interviu publicatiei Sued Deutsche, in care a vorbit si despre trecutul sau din Romania.

Profesorul Stefan Hell, de la Institutul „Max Planck“ pentru Chimie Biofizica din Gottingen (Germania), a acordat un interviu publicatiei Sued Deutsche, in care a vorbit si despre originile sale de svab dunarean. Stefan Hell s-a nascut in orasul Santana, aflat la 22 de kilometri de Arad.

Nu ma pot imagina altfel decat in acest context. Provin dintr-un oras mic din Romania. Am venit in Germania la 15 ani. inainte, am fost la aceeasi scoala ca si laureata premiului Nobel pentru Literatura, Herta Muller. Ea era mai mare ca mine”, a povestit Stefan Hell, care provine dintr-o familie de intelectuali. Tatal era inginer, mama a fost invatatoare.

Stefan Hell a facut apucat sa invete doua semestre la Liceul „Nikolaus Lenau” din Timisoara, pentru ca in 1978 a urmat emigrarea in Germania. “A fost o mare eliberare pentru noi. Romania era o tara comunista in care nu puteai spune nimic. A fost minunat sa traiesti intr-o tara in care limba materna este si cea oficiala. La noi acasa se vorbea in germana. Iar eu ma simteam un german”, a mai spus Stefan Hell.

Integral pe adevarul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii