ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-11-2014, ora 10:20

Laura Codruta Kovesi, despre CAZUL sefei DIICOT Alina Bica: „DNA nu e in conflict cu DIICOT”

Articol de Cristian Amariei
Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a raspuns intrebarilor jurnalistilor, facand precizari in legatura cu dosarul in care a fost retinuta sefa DIICOT, Alina Bica.

Laura Codruta Kovesi a declarat ca dosarul nu are legatura cu un conflict personal sau institutional, dar si ca in dosarul in care e implicata si Alina Bica s-au descoperit probe noi joi, cei audiati au facut denunturi si exista trei noi persoane asupra carora s-au extins cercetarile.

Kovesi: "Avand in vedere ca in cursul audierilor am primit noi probe, am facut o noua propunere pentru a se face arestare preventiva in cazul Alinei Bica.

Sectia procurori a analizat probele si a acordat avizul, pentru aceste persoane suspecte de coruptie.

DNA are in investigare infractiuni de coruptie care se comit de magistrati. Dosarul Alinei Bica nu a fost deschis ca urmare a unui conflict personal sau institutional, avem o colaborare foarte buna cu DIICOT.

Atunci cand sunt incidente de acest gen, nu inseamna ca trebuie sa aruncam o culpa asupra tuturor angajatilor. Am avut cazuri de procurori DNA acuzati de coruptie, dar nu inseamna ca toti angajatii sunt vinovati. Nici DNA si nici DIICOT nu inseamna un om, inseamna institutii. ii cunosc pe colegii de acolo, sunt profesionisti si au avut rezultate foarte bune. Fiecare trebuie sa raspunda personal.

Alina Bica e suspectata de infractiuni de coruptie, dar beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Asteptam decizia instantei de judecata.

S-au extins cercetarile si asupra a alte trei persoane, de joi. Nu pot spune numele lor, pentru ca nu toate persoanele au luat la cunostinta.

Faptele pentru care e cercetata Alina Bica au legatura cu munca de secretar de stat, nu cu cea de sef DIICOT. "

Sursa: realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii