ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-08-2013, ora 12:45

Laptop sau tableta - care e cea mai buna alegere

Articol de Cristian Amariei

In urma cu doar cativa ani, cand doreai sa-ti cumperi un computer portabil alegerea era relativ simpla, chiar daca oferta de laptopuri era si atunci foarte generoasa. Aparitia unei piete foarte dezvoltate de tablete, generate de lansarea primului Apple iPad in aprilie 2010, a schimbat insa radical situatia, mai ales ca numerosi alti producatori mizeaza pe astfel de gadgeturi. Multi dintre cei care inten-tioneaza sa cumpere un portabil se intreaba acum daca o tableta este mai potrivita pentru nevoile lor decat un laptop, insa raspunsul nu este atat de simplu precum pare la prima vedere, scrie cugetliber.ro.

Tableta este un computer portabil dotat cu display touchscreen, de regula cu diagonala cuprinsa intre 7inch si 10inch , care poate fi utilizata numai prin atingerea ecranului. Dimensiunile relativ reduse si absenta oricarei tastaturi fizice si a mouse-ului asigura o portabilitate foarte mare, in special in cazul celor de 7inch .

In schimb, laptopurile reprezinta versiunea portabila a computerelor clasice de tip desktop. In principiu, acestea iti ofera acelasi tip de functionalitati ca un PC, insa portabilitatea are un pret: costurile pentru acelasi tip de hardware sunt sensibil mai mari in cazul laptopurilor comparativ cu achizitia unui PC, iar de multe ori portabilul nu poate fi utilizat pentru anumite activitati.

Integral pe realitatea.net

Foto: gadgetcage.com

     
Tag-uri: laptop, tableta, alegere
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii