A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662335.5233.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Laptele si carnea bio contin cu 50% mai multi acizi grasi Omega 3 decat cele non-organice
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-02-2016, ora 09:33

Laptele si carnea bio contin cu 50% mai multi acizi grasi Omega 3 decat cele non-organice

Articol de Madalina Irimia
Laptele si carnea bio contin cu 50% mai multi acizi grasi Omega 3 decat cele non-organice, potrivit unui studiu recent.

Un grup de cercetatori internationali au aratat si ca carnea bio contine mai putine grasimi saturate, asociate cu o crestere a riscului de boli cardiovasculare.

Aceeasi echipa a lucrat si la un studiu global care a analizat alimentele care provin din agricultura ecologica. In urma studiului, acestia au aratat ca astfel de produse au un procent al antioxidantilor cu 60% mai mare decat fructele si legumele cultivate conventional.

Coordonatorul studiului, profesorul Carlo Leifert de la Universitatea Newcastle, considera ca rezultatele cercetarii ar trebui sa convinga oamenii sa-si creasca aportul de acizi grasi Omega 3 alegand produse organice .

Nutritionistii nu cad de acord asupra multor lucruri, dar cu totii sunt de parere ca ar trebui sa ne dublam aportul de acizi grasi Omega 3, a adaugat Carlo Leifert.

Dietele occidentale sunt sarace in aceste grasimi importante, care se gasesc in special in peste gras si au fost asociate cu un risc redus de boli cardiovasculare, imbunatatirea sistemului neurologic si o mai buna functionare a sistemului imunitar.

Studiul, publicat in British Journal of Nutrition, au trecut in revista 196 de articole consacrate laptelui si 67 consacrate carnii si au gasit diferente semnificative intre laptele si carnea bio si laptele si carnea conventionale, in special in privinta continutul de acizi grasi.

Elementul esential al studiului se refera la procentele mai mari de acizi grasi, minerale si antioxidanti.

Chries Seal, profesor de nutritie la Universitatea Newcastele a declarat: „Studiul sugereaza ca daca doresti sa faci o schimbare notabila in alimentatie, trecerea la produse bio ar permite intr-o anumita masura sa se amelioreze absorbtia acestor substante nutritive esentiale.”

Analiza a aratat ca laptele bio contine 40% acid linoleic conjugat, care poate avea efecte bune pentru slabire si cresterea in masa musculara. Mai mult, are o concentratie mai mare de fier, vitamina E si carotenoizi.

Diferentele intre laptele si carnea bio si variantele conventionala se datoreaza modul in care sunt crescute animale (sunt hranite doar cu iarba si nu cu cereale pe baza de porumb).

“Oamenii aleg laptele si carnea bio din trei motive principale: imbunatatirea modului in care sunt crescute animalele, impactul pozitiv al agriculturii ecologice asupra mediului si beneficiile pentru sanatate. Dar un motiv mai putin cunoscut se refera la impactul asupra calitatii nutritionale. Fermierii au reactionat deja la aceste descoperiri si au crescut nivelul de iod din lapte. Studiul a aratat ca laptele conventionat are cu 74% mai mult iod decat cel bio, dar si mai mult seleniu. Pastrarea unui procent echilibrat de iod in dieta este dificila, deoarece diferenta intre deficienta si excesul de fier nu este mare”, atrage atentia Carlo Leifert.

Prea mult sau prea putin iod in alimentatie poate exacerba probelemele tiroidei. in plus, hrana vitelor contine iod, ceea ce explica diferenta intre carnea bio si cea conventionala.

Un grup de cercetatori internationali au aratat si ca carnea bio contine mai putine grasimi saturate, asociate cu o crestere a riscului de boli cardiovasculare.

Aceeasi echipa a lucrat si la un studiu global care a analizat alimentele care provin din agricultura ecologica. in urma studiului, acestia au aratat ca astfel de produse au un procent al antioxidantilor cu 60% mai mare decat fructele si legumele cultivate conventional.

Coordonatorul studiului, profesorul Carlo Leifert de la Universitatea Newcastle, considera ca rezultatele cercetarii ar trebui sa convinga oamenii sa-si creasca aportul de acizi grasi Omega 3 alegand produse organice.

Nutritionistii nu cad de acord asupra multor lucruri, dar cu totii sunt de parere ca ar trebui sa ne dublam aportul de acizi grasi Omega 3, a adaugat Carlo Leifert.

Dietele occidentale sunt sarace in aceste grasimi importante, care se gasesc in special in peste gras si au fost asociate cu un risc redus de boli cardiovasculare, imbunatatirea sistemului neurologic si o mai buna functionare a sistemului imunitar.

Studiul, publicat in British Journal of Nutrition, au trecut in revista 196 de articole consacrate laptelui si 67 consacrate carnii si au gasit diferente semnificative intre laptele si carnea bio si laptele si carnea conventionale, in special in privinta continutul de acizi grasi.

Elementul esential al studiului se refera la procentele mai mari de acizi grasi, minerale si antioxidanti.

Chries Seal, profesor de nutritie la Universitatea Newcastele a declarat: „Studiul sugereaza ca daca doresti sa faci o schimbare notabila in alimentatie, trecerea la produse bio ar permite intr-o anumita masura sa se amelioreze absorbtia acestor substante nutritive esentiale.”

Analiza a aratat ca laptele bio contine 40% acid linoleic conjugat, care poate avea efecte bune pentru slabire si cresterea in masa musculara. Mai mult, are o concentratie mai mare de fier, vitamina E si carotenoizi.

Diferentele intre laptele si carnea bio si variantele conventionala se datoreaza modul in care sunt crescute animale (sunt hranite doar cu iarba si nu cu cereale pe baza de porumb).

“Oamenii aleg laptele si carnea bio din trei motive principale: imbunatatirea modului in care sunt crescute animalele, impactul pozitiv al agriculturii ecologice asupra mediului si beneficiile pentru sanatate. Dar un motiv mai putin cunoscut se refera la impactul asupra calitatii nutritionale. Fermierii au reactionat deja la aceste descoperiri si au crescut nivelul de iod din lapte. Studiul a aratat ca laptele conventionat are cu 74% mai mult iod decat cel bio, dar si mai mult seleniu. Pastrarea unui procent echilibrat de iod in dieta este dificila, deoarece diferenta intre deficienta si excesul de fier nu este mare, atrage atentia Carlo Leifert.

Prea mult sau prea putin iod in alimentatie poate exacerba probelemele tiroidei. In plus, hrana vitelor contine iod, ceea ce explica diferenta intre carnea bio si cea conventionala.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: lapte, carne, bio, omega 3
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii