A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829169.6266.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Laptele, periculos pentru copii! Ce spun medicii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-12-2015, ora 10:55

Laptele, periculos pentru copii! Ce spun medicii

Articol de Cristian Amariei
Exista parinti care-si invata copiii sa deschida frigiderul si sa toarne pe gat bidonul de lapte, deoarece este ”sanatos, face bujori in obraji si ii fereste de boli”.

Studii efectuate de americani, italieni si britanici in ultimii 20 de ani, ajunse si in Romania, arata insa ca lactatele in exces, mai ales in copilarie, cand se formeaza comportamentul alimentar, este periculos.

Este drept, laptele contine calciu. Problema este insa capacitatea de absorbtie a acestui element. Este cert: in cantitati mari, laptele ne poate imbolnavi grav copiii. V-am facut curiosi? Fiti un pic atenti!

Intr-o tara unde educatia medicala este unul dintre pariurile pierdute este greu de crezut ca excesul de alimente produse din lapte poate cauza dureri sau arsuri la stomac sau ca poate creste indexul de masa corporala si colesterolul.

Daca adaugam faptul ca favorizeaza intoleranta la lactoza, adica diminueaza capacitatea organismului de a digera zaharul din lapte, avem motive serioase de ingrijorare. Sa retinem, insa, ca ceea ce analizam aici este excesul! Pentru inceput, sa aruncam o privire asupra metodei de procesare industriala: se folosesc antibiotice si hormoni de crestere, iar sterilizarea nu distruge doar microorganismele daunatoare, ci si unele benefice.

Mergem mai departe si aflam ca in lipsa unor analize temeinice, care sa indice intoleranta, consumul de lapte si produse lactate se poate solda cu dureri de abdomen si crize de astm la care nu gasim cauza. Sunt afectiuni mai putin grave, insa studii efectuate pe mii de persoane indica si o incidenta crescuta de cancer la san, cancer ovarian, pulmonar si osteoporoza.

Citeste continuarea aici
     
Tag-uri: copii, lapte, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii