ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-08-2013, ora 10:09

Laguna Albastra – un lac romanesc spectaculos

Articol de Madalina Irimia

La numai 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca, departe de forfota orasului, exista un loc cu totul aparte, nemaiintalnit niciunde in Romania. Este vorba de un lac natural aparut recent, iar spectaculozitatea sa este data de frumusetea culorii de un albastru precum cerul. Laguna Albastra, asa cum a fost denumit lacul, este strajuita de pietre calcaroase galbui si tufisuri de papura de un verde crud, ceea ce ii confera locului un aspect deosebit.

Laguna Albastra se afla in imediata apropiere a comunei clujene Aghiresu, inconjurata fiind de dune uriase de nisip. O imagine rara a format aici natura, care a fost atat de darnica cu tara noastra. Locul pare parca desprins din Paradis, culorile curcubeului s-au adunat aici toate tocmai pentru a construi o imagine cu totul deosebita.

Localnicii ii spun pe buna dreptate Laguna Albastra. S-a format pe locul unei foste mine de caolin (argila alba), ce apartinea de Exploatarea Minei Aghiresu. Aceasta mina a fost inundata de izvoarele subterane care au patruns prin panza freatica fragila a caolinului. Totodata, in aceste gropi excavate s-au adunat apele ploilor, iar terenul nisipos din jur a fost sculptat si el de siroaiele de ploaie. Asa s-a nascut minunatul lac.

Sursa: financiarul.ro

     
Tag-uri: laguna, lac, Romania
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii