A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719756234.6394.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

La munca egala, salariu inegal: Ce diferente salariale sunt intre barbati si femei in UE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-03-2014, ora 08:21

La munca egala, salariu inegal: Ce diferente salariale sunt intre barbati si femei in UE

Articol de Madalina Irimia

Conform ultimelor statistici publicate de Comisia Europeana, femeile din Europa lucreaza in continuare 59 de zile „gratis”. Diferentele salariale intre barbati si femei - diferenta medie intre venitul orar al femeilor si al barbatilor la nivelul intregii economii - nu s-au schimbat aproape deloc in ultimii ani, ramanand in continuare la aproximativ 16% (ca si in anul precedent, acestea se afla la 16,4%), porivit unui raport al Comisiei Europene.

Femeile lucreaza astazi 59 de zile „gratis” pana cand ajung la suma pe care o primesc barbatii, dupa cum reiese din datele cele mai recente publicate astazi de Ziua Europeana a egalitatii salariale celebrata la 28 februarie.

Ziua europeana a egalitatii salariale ne reaminteste faptul ca femeile se confrunta in continuare cu inegalitati in ceea ce priveste conditiile de remunerare pe piata muncii. In ultimii ani, diferentele salariale au inregistrat diminuari nesemnificative. Mai rau inca, tendinta usor descrescatoare din ultimii ani este in mare parte efectul crizei economice, din cauza careia veniturile barbatilor au scazut, iar veniturile femeilor nu au inregistrat o crestere,” a declarat Viviane Reding, vicepresedinte al Comisiei Europene si comisarul UE pentru justitie.

Diferentele salariale intre barbati si femei sunt prezentate ca procentaj din veniturile barbatilor si reprezinta diferenta dintre remunerarile brute orare obtinute de lucratorii de sex feminin si masculin din economia UE. Din ultimele cifre rezulta, in medie, o diferenta salariala intre barbati si femei de 16,4% pe intreg teritoriul Uniunii Europene in 2012.

Aceste cifre pun in evidenta o stagnare, dupa o usoara tendinta descrescatoare in ultimii ani, de aproximativ 17% sau mai mare in anii anteriori. Se poate remarca o tendinta descrescatoare continua in tari precum Danemarca, Republica Ceha, Austria, Olanda si Cipru, in timp ce alte tari (Polonia, Lituania) au inversat tendinta lor descrescatoare in 2012. In unele tari, si anume Ungaria, Portugalia, Estonia, Bulgaria, Irlanda si Spania, diferentele salariale intre barbati si femei au crescut in ultimii ani.

Sursa: realitatea.net

Foto: sheknows.com

     
Tag-uri: barbat, femeie, munca, salariu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii