A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832071.1884.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

La ce serveste setarea MOD AVION a dispozitivelor mobile?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-12-2013, ora 12:01

La ce serveste setarea MOD AVION a dispozitivelor mobile?

Articol de Cristian Amariei

Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei (EASA) a autorizat, luna trecuta, utilizarea dispozitivelor electronice, precum tablete, telefoane inteligente, aparate mp3 sau carti electronice, pe parcursul tuturor fazelor de zbor, cu conditia sa fie setate pe "mod avion", astfel incat sa nu puna in pericol zborul, noteaza, marti, ziarul ABC.

Prin urmare, a urca in avion si nu a inchide complet telefonul mobil nu mai este o utopie. Este vorba de un prim pas spre generalizarea uzului acestor dispozitive pe parcursul intregului zbor, avand in vedere ca o alta provocare va fi aceea de a facilita conexiunea la Internet, prin intermediul unui sistem de telefonie mobila sau wi-fi.

In prezent, conexiunea la internet la bordul avionului nu este posibila decat daca avionul este dotat cu un echipament specific si daca are atestat de securitate care sa permita pasagerilor sa se conecteze cand s-a ajuns la jumatatea traseului parcurs. In acest caz, aparatul nu mai poate transmite semnale care sa interfereze cu sistemele avionului.

Ce inseamna de fapt "modul avion"? Aceasta operatiune dezactiveaza functiile wireless ale dispozitivelor precum iPhone pentru a se supune normelor aeriene.

In cazul in care setarea este disponibila apare pe ecran o iconita care anunta ca au fost dezactivate servicii precum planul de date sau vocea (nu se poate naviga pe internet si nici sa se faca apeluri), conexiunile wireless (wi-fi sau Bluetooth) si conexiunea la navigatorul GPS.

In cazul in care operatorul aerian si legile de navigatie permit, se pot reactiva conexiunile wi-fi si bluetooth daca sunt setate pe "mod avion".

Viteza cu care va fi implementata masura depinde de fiecare companie aeriana in parte. Comisia Europeana a dat luna trecuta unda verde liniilor aeriene sa permita pasagerilor sa utilizeze retelele 3G si 4G pentru a se conecta la Internet in timpul zborului, numai dupa ce avionul ajunge la o altitudine de 3.000 de metri.

Pana la implementarea ei, liniile aeriene ar putea utiliza reteaua 2G pentru a oferi comunicatiile mobile pasagerilor, prin intermediul antenelor cu conexiune via satelit, carora li se aplica traditionalul serviciu de roaming.

Sursa: realitatea.net

Foto: b365.ro

     
Tag-uri: setare, mod avion, telefon
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii