A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728078776.2375.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

La ce sa te uiti atunci cand alegi anvelope de iarna
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-10-2012, ora 05:06

La ce sa te uiti atunci cand alegi anvelope de iarna

Articol de Cristian Amariei

Goodyear Dunlop sfatuieste operatorii de vehicule comerciale sa caute informatii dincolo de cele furnizate de noua eticheta UE pentru anvelope atunci cand doresc sa achizitioneze anvelope de iarna.

In timp ce eficienta consumului de carburant si aderenta pe carosabil umed, indicate si pe noua eticheta UE pentru anvelope, se numara printre cele mai importante arii de performanta pentru operatorii de camioane pentru transport pe distanta lunga, acestea sunt printre cele mai putin relevante criterii pentru performanta unei anvelope in conditii de iarna. Aderenta si tractiunea pe zapada si gheata, impreuna cu kilometrajul, sunt prioritatile cheie pentru anvelopele de iarna, dar nu sunt prezente pe aceasta eticheta.

Intr-un studiu recent realizat de Goodyear Dunlop, derulat in tarile nordice, aproape toti operatorii au pus tractiunea pe zapada afanata si tractiunea pe zapada batatorita ca fiind cele mai importante doua criterii de performanta pentru o anvelopa de iarna.

Anvelopele dezvoltate pentru a fi utilizate in conditiile reci de iarna, cu carosabile alunecoase necesita un set diferit de criterii de performanta decat cel necesar pentru alte tipuri de conditii. Aici, cele care conteaza sunt aderenta si tractiunea, in special in conditii de drum acoperit cu gheata si zapada, acestea fiind cele mai importante criterii. Kilometrajul este, de asemenea, un criteriu foarte relevant pentru toate tipurile de anvelope pentru vehicule operationale.

Integral pe capital.ro

Foto: exclusivnews.ro

     
Tag-uri: anvelope, iarna, sfaturi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii