ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-06-2016, ora 12:05

La 104 ani, un veteran american isi implineste visul de a fi student

Articol de Madalina Irimia
Un fost luptator in al Doilea Razboi Mondial, Chester Gryzbowski, are o pasiune pentru inginerie inca din tinerete. Ajuns acum la 104 ani, el si-a implinit in sfarsit visul si a fost admis in "primul an de onoare" la universitatea unde a dorit mereu sa invete, relateaza metronews.fr.

Nascut in 1912 in Illinois, de meserie macelar, el nu a incetat niciodata sa spere ca va studia matematica si ingineria. La initiativa unui membru al Congresului Statelor Unite si a presedintelui Georgia Institute of Technology, universitate specializata in inginerie, Chester a primit un statut special de student in "primul an de onoare". Sambata, 28 mai, el a pozat mandru alaturi de ceilalti noi studenti, cu sapca traditionala si regulamentul campusului, potrivit Inside Edition.

Fostul luptator a primit si o scrisoare de la presedintele universitatii, datata 9 mai. "Nu va pot multumi indeajuns pentru sacrificiile pe care le-ati facut in serviciul tarii si al lumii noastre", a scris el. Chester, care locuieste intr-un centru pentru veterani, nu va putea asista la cursuri, insa s-a declarat "onorat" de aceasta inscriere simbolica, "Georgia Tech" fiind universitatea la care a visat mereu.

Dupa ce a terminat liceul, nu a putut fi trimis la facultate de parinti, care nu aveau destule mijloace financiare. Chester a fost trimis in 1942 pe frontul din sudul Pacificului, in razboiul aliatilor cu Japonia. La intoarcerea in tara, a fost nevoit sa se angajeze in sectorul alimentar pentru a-si intretine sotia si fetita de trei ani, precizeaza site-ul Today. Pasiunea pentru inginerie nu i-a trecut insa. si astazi pastreaza cu mare grija o carte de trigonometrie in camera sa. "Ingineria m-a interesat mereu fiindca imi place matematica si la fel de mult imi place sa construiesc. Ar fi fost un mijloc extraordinar sa ajut oamenii", a declarat "studentul" care va implini 105 ani la sfarsitul acestei luni.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: veteran, student, vis
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
PhyllisJap,  01.03.2017 18:58

wh0cd219617 cialis online

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii