A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719758513.2984.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

LEO IORGA, fostul solist al trupei COMPACT, operat pentru extirparea unei tumori cerebrale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-05-2014, ora 07:09

LEO IORGA, fostul solist al trupei COMPACT, operat pentru extirparea unei tumori cerebrale

Articol de Madalina Irimia

Solistul rock Leo Iorga a declarat ca a aflat saptamana trecuta ca trebuie sa suporte o interventie chirurgicala de urgenta, pentru extirparea unei tumori cerebrale, precizand ca inainte de Pasti a avut o criza mare de convulsii si a urmat un tratament care "l-a anchilozat".

Leo Iorga va fi operat pe 9 mai la Spitalul Monza - Brain Institute din Bucuresti. "Saptamana trecuta am aflat ca trebuie sa fac aceasta interventie chirurgicala de urgenta. Am urmat un traseu si pentru ca asupra metastazelor mele cerebrale a fost intervenit din septembrie, una dintre ele a disparut complet. Dar inainte de Pasti am avut o criza mai mare de convulsii, ca un fel de convulsii epileptice. Tratamentul respectivelor crize m-a anchilozat, adica nici nu mai pot sa ma tin pe picioare, si atunci m-am intors la suita de medici (...) Radiologic nu se mai poate intra acum pentru ca formatiunea ramasa acolo a fost foarte expusa radiologic (...) Si atunci singura solutie viabila, preferabila, a fost interventie chirurgicala directa, insa la foarte multe spitale de stat mi s-a spus ca riscurile sunt de paralizie totala sau partiala si singurul loc unde l-am gasit pe doctorul Sergiu Stoica a fost la spitalul privat Monza", a declarat Leo Iorga, duminica.

Leo Iorga a precizat ca le multumeste tuturor celor care ii sunt alaturi: fani, prieteni, staff si persoane care doneaza pentru sustinerea financiara a operatiei.

Muzicianul Adrian Ordean a scris pe contul sau de pe platforma de socializare Facebook ca Leo Iorga mai are nevoie de 8.000 de euro pentru aceasta interventie chirurgicala. In acest sens, pe Facebook a fost creata pagina "Alaturi de Leo Iorga", pe care a fost lansata o campanie de strangere de fonduri pentru Leo Iorga.

"Eu nu am cerut niciun ban de la nimeni. Colegii mei, Holograf, Gyuri Pascu, Mircea Baniciu, Voltaj, toata lumea, normal ca au share-uit anuntul, pentru ca la noi, chiar daca este concurenta in muzica, exista o solidaritate. Chiar m-a miscat gestul lor. Fiecare contribuie cu cat poate. Nimeni nu pune pistolul la tampla nimanui (...) Fiind vorba de o clinica privata exista un tarif. Si s-au oferit sa ne ajute mai multi si atunci, rezultatele astea, fiind si perioada de 1 mai, nu le voi vedea decat la inceputul saptamanii care vine, pentru ca operatia trebuie facuta urgent. Altfel, poate puteam sa o fac si eu ca altii in strainatate, cu bani de la stat, 50.000 de euro sau 150.000 de euro, nu era vorba de 8.000 de euro. Nu castiga un artist in Romania 8.000 de euro pe un spectacol, cum speculeaza unii care habar nu au cu ce se mananca aceasta industrie", a mai spus Leo Iorga.

De asemenea, Leo Iorga a declarat pentru MEDIAFAX ca a aflat prin intermediul unei televiziuni ca Fundatia Crestina "George Becali" ar fi intresata sa sustina financiar interventia chirurgicala a artistului. Leo Iorga a precizat ca a fost contactat in acest sens de reprezentanti ai televiziunii respective, insa nu a fost contactat direct de reprezentantii Fundatiei.

Leo Iorga, unul dintre cei mai cunoscuti solisti rock din Romania, s-a nascut la Arad, in 1964. A inceput sa cante la 14 ani ca tobosar (1978) in trupa liceului "Ioan Slavici" (1980-1982). A cantat la trupa Hidro Grup 8 ca tobosar si solist. Pana in 1985 a colaborat cu grupul Pacific, iar din 1985 pana in 1987 a cantat cu grupul Sui Generis din Arad. In 1988 a devenit lider vocal al grupului Cargo, lansand hiturile "Brigadierii", "Povestiri din gara" si "Erata".

Din toamna lui 1988 pana in 1996 a fost lider vocal al grupului Compact, care ii avea la momentul respectiv in componenta si pe Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia si Lelut Vasilescu. In aceasta formula, Compact a lansat hiturile "Singur in noapte", "Ma voi intoarce", "Sa te gandesti la mine", "Toamna in sufletul meu", "Trenul pierdut", "Ploaia" si "Cine esti tu oare?".

Cu Leo Iorga solist vocal trupa Compact a cantat la festivalul "Mitt Ein Ander" la Berlin, in 1989, si a avut trei turnee in Republica Moldova (in 1988, 1990, 1992). In 1990, formatia a participat la turneul "British Rock for Romania", alaturi de trupele Crazy Head, Jesus Jones, Skin Games. In 1991, Compact cu Leo Iorga au cantat la Festivalul Mamaia.

In 1992, formatia a participat la festivalul "Rock '92", alaturi de doua nume celebre ale rockului mondial: Uriah Heep si Ian Gillan Band. Iar in 1993, trupa a sustinut doua concerte (la Brasov si Sofia) alaturi de trupa Nazareth.

In 1994, formatia Compact a cantat la "Skip Rock Festival" alaturi de celebrul grup Jethro Tull, iar in 1993, 1994 si 1995 a participat la turneul Marlboro Music impreuna cu Holograf, Iris si Directia 5.

Din 1997 pana in anul 2001, Leo Iorga a cantat alaturi de Andrian Ordean, George Patranoiu, Mario Ticlea, Bobita Stoica, Anca Neacsu, Irina Nicolae, Paul "Pampon" Neascu, Catalin "Bibanu" Dalvarea, Andi Savastre in formatia Schimbul 3.

Din 2003 pana in octombrie 2012 a cantat acompaniat de grupul Pacifica (Teo Boar, Vlady Cnejevici, Cristi Iorga, Marian "Lacke" Mihailescu). Din toamna anului 2012, Leo Iorga a canta cu trupa "Leo Iorga & Ordean", alaturi de Adrian Ordean, Cristi Iorga, Dan Stesco "Polymoog", Alex Ardelean, Marian "Lacke" Mihailescu.

In decembrie 2012 a avut loc "botezul" trupei, care de atunci se numeste PACT by Leo Iorga & Adi Ordean. In februarie 2013, Dan Stesco "Polymoog" s-a retras din trupa, insa formatia a continuat sa sustina numeroase concerte in tara pe parcursul anului 2013.

La inceputul anului 2014, Catalin "Bibanu" Dalvarea l-a inlocuit la tobe pe Cristi Iorga, care a plecat din tara.

In aprilie 2014, trupa PACT a lansat albumul "Numarul Unu".

Sursa: mediafax.ro

Foto: romaniatv.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii