A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661819.7686.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

LEACURI din miere de albine. Afla ce boli trateaza!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-12-2013, ora 12:03

LEACURI din miere de albine. Afla ce boli trateaza!

Articol de Madalina Irimia

Cunoscuta in lumea antica pentru proprietatile sale miraculoase, mierea era folosita atat ca medicament, cat si in ritualuri si ceremonii.

Mierea are in compozitia sa numeroase principii active binefacatoare pentru sanatate. Acestea sunt in mare parte zaharuri precum si microelemente, enzime, acizi organici si vitamine, ce au un efect pozitiv prin actiunea de reglare a unor functii importante ale organismului. Gratie acestor calitati, mierea a fost utilizata ca remediu de-a lungul timpului pentru vindecarea unor afectiuni (gastro-intestinale, renale, respiratorii) si pentru tratarea plagilor infectate. Mierea de albine este valoroasa prin vitaminele provenite din polenul si nectarul plantelor, insa continutul sau in aceste substante variaza in functie de plantele din care a fost facuta mierea. Principalele vitamine din miere sunt vitamina B1, B2, B6, vitamina PP, vitamina H, vitamina B12, vitamina C, acidul pantotenic, acidul folic, vitamina A, vitamina K.

Remedii impotriva tusei

Prin proprietatile sale dezinfectante, tonice si revigorante, mierea constituie un aliat de nadejde in sezonul rece.

Ca remediu impotriva tusei sunt recomandate mai ales mierea de tei, dar si cea de salcam. Atat pentru potentarea actiunii terapeutice, impotriva racelii, gripei si a simptomelor acestora, cat si pentru ameliorarea gustului, mierea poate fi folosita la indulcirea ceaiurilor.

- Ceai pentru tuse - flori de tei + flori de nalba + fenicul + isop + cimbru de cultura + trei-frati-patati. Principiile active din cimbrisor si din trei-frati-patati calmeaza tusea. Isopul actioneaza ca antiseptic pulmonar. Florile de tei si de nalba au actiune emolienta. Uleiul volatil din fenicul are actiune antispastica, sedativa, carminativa, expectoranta.

-Ceai pentru caile respiratorii - frunze de patlagina + frunze de podbal+ muguri de pin + sovarv. Frunzele de podbal si patlagina - prin mucilagiile pe care le contin au actiune emolienta, micsorand congestia cailor respiratorii. Mugurii de pin si sovarvul au actiune antiseptica.

-Ceai pentru gripa - flori de soc + flori de musetel + cimbrisor. Florile de soc au proprietati sudorifice, substantele toxice din organism se elimina odata cu transpiratia. Musetelul are actiune bactericida si diuretica, cimbrisorul are actiune antiinflamatorie, iar menta are actiune antiseptica si calmanta.

- Siropul de ceapa cu miere, foarte eficient impotriva tuse, se prepara dupa urmatoarea reteta: se ia o ceapa mare (sau doua mijlocii) si se toaca marunt. Se adauga 2-4 linguri de miere, sucul de la jumatate de lamaie si cel de la o portocoala intreaga si se lasa tot amestecul la macerat cateva ore. Apoi se colecteaza siropul care se lasa, se scurge printr-un tifon curat sau printr-o strecuratoare si se administreaza doua pana la patru lingurite de trei ori pe zi la copii si cate doua linguri de trei ori pe zi la adulti.

Sursa: incomemagazine.ro

Foto: agrofm.ro

     
Tag-uri: miere, sanatate, tratament
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii