A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662375.2007.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Kovesi: „Neconstitutionalitatea interceptarilor SRI, invocata deja in dosare DNA. Ce mari dosare sunt afectate”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-03-2016, ora 09:27

Kovesi: „Neconstitutionalitatea interceptarilor SRI, invocata deja in dosare DNA. Ce mari dosare sunt afectate”

Articol de Madalina Irimia
Procurorul-sef al DNA Laura Codruta Kovesi a declarat ca exceptia de neconstitutionalitate a interceptarilor SRI a fost deja invocata in dosare ale DNA dupa 16 februarie, ramanand ca judecatorii sa decida daca aceste probe au fost legal administrate.

Kovesi a aratat ca mentiunea din decizia Curtii Constitutionale potrivit careia hotararea poate avea efecte asupra dosarelor aflate pe rolul instantelor ”poate genera interpretari” si judecatorii sunt cei care vor decide cu privire la legalitatea interceptarilor facute la acel moment in acord cu articolul 142, alineatul 1, din Codul de procedura penala, declarat neconstitutional.

”Categoric la momentul administrarii acestor probe procurorii DNA au respectat legea. (...) Faptul ca o anumita proba a fost administrata in conformitate cu legea si ulterior a aparut o decizie a Curtii Constitutionale nu ar trebui sa aiba un efect asupra probelor legal administrate”, a declarat Kovesi la Digi24.

Ea spune insa ca nu poate sa presupuna sau sa anticipeze ce vor face judecatorii. ”Ce pot sa spun sigur, si am o evaluare in acest moment, este ca anumite persoane care sunt implicate in dosarele Directiei Nationale Anticoruptie au invocat aceasta exceptie”, a spus Kovesi, precizand ca exceptiile au fost invocate din momentul emiterii deciziei CC, dupa 16 februarie.

Sefa DNA a mai subliniat ca ”judecatorii vor verifica modul in care s-a respectat legea in administrarea probelor si vor lua decizie”.

Kovesi a precizat ca, potrivit legii, singurele unitati de parchet care pot detine aparatura de interceptare sunt DNA si DIICOT, aceasta din urma neavand un serviciu tehnic.

Mai multe detalii aici

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii