A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664709.7084.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Klaus Iohannis explica pe ce a cheltuit banii la Cotroceni. Aproape 500.000 de lei a cheltuit pe deplasarile din martie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
13-04-2016, ora 12:15

Klaus Iohannis explica pe ce a cheltuit banii la Cotroceni. Aproape 500.000 de lei a cheltuit pe deplasarile din martie

Articol de Madalina Irimia
Klaus Iohannis explica in premiera pe ce a cheltuit banii la Cotroceni. seful statului vine cu aceste precizari dupa ce Guvernul a publicat sumele totale date de Administratia Prezidentiala pe deplasari, servicii si achizitii, de la inceputul anului si pana la sfarsitul lunii martie.

Klaus Iohannis a fost deranjat pentru ca in presa au aparut informatii conform carora in luna martie Cotroceniul ar fi facut cheltuieli uriase, in special pe deplasari. Admnistratia Prezidentiala precizeaza ca sumele care apar pe site-ul ministerului de finante, la capitolul executie bugetara a Palatului Cotroceni, se refera la cheltuielile de la inceputul anului si pana in prezent.

Iohannis tine sa explice aceste cheltuieli. Astfel, dintr-un total de aproape 1.500.000 de lei dusi pe deplasari in strainatate, aproximativ 500.000 au fost cheltuiti in luna martie. Suma reprezinta transportul pentru deplasarile externe ale delegatiilor oficiale precum si ale antemergatorilor care pregatesc vizitele.

Tot din acesti bani s-a acoperit si cazarea membrilor delegatiilor, dar si inchirierea, pe plan local, a unor mijloace de transport. In luna martie Klaus Iohannis a fost plecat in Israel, Palestina, Turcia, Bruxelles si America, in majoritatea vizitelor fiind insotit de Prima Doamna.

Suma de 1.447.493,93 lei aferenta articolului bugetar 20.06.02 „Deplasari in strainatate” reprezinta executia cumulata la 31.03.2016 si se compune din executiile lunare desfasurate dupa cum urmeaza:

a. ianuarie 2016 – 99.027,48 lei;

b. februarie 2016 – 854.556,12 lei;

c. martie 2016 – 493.910,33 lei;

Suma aferenta articolului bugetar 20.06.02 „Deplasari in strainatate” pentru luna martie de 493.910,33 lei, reprezinta contravaloarea urmatoarelor operatiuni:

- transportul pentru deplasarile externe ale delegatiilor oficiale si de insotire ale Romaniei (conform facturilor emise pana la data prezentei de operatorii zborurilor speciale realizate), a curselor aeriene de linie pentru deplasarile antemergatorilor care pregatesc vizitele oficiale, ale consilierilor prezidentiali si consilierilor de stat care se deplaseaza in strainatate pentru actiuni de reprezentare a Romaniei pe plan international;

- cazarea membrilor delegatiilor oficiale si de insotire ale Romaniei, antemergatorilor, consilierilor prezidentiali si consilierilor de stat;

- inchirierea, pe plan local, a unor mijloace de transport persoane si materiale, conform specificului misiunii externe, se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii