A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833946.6856.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Klaus Iohannis, dupa consultarile cu partidele: „Este momentul pentru o RESETARE a sistemului”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
29-01-2015, ora 07:07

Klaus Iohannis, dupa consultarile cu partidele: „Este momentul pentru o RESETARE a sistemului”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca este timpul ca Romania sa treaca intr-o noua etapa a democratiei. seful statului a subliniat ca este momentul ca etapa de experimente trebuie sa ia sfarsit si ca este nevoie de o "resetare" a sistemului".

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, ca pentru ca Romania sa faca pasul intr-o noua era este nevoie de reforma a institutiilor si a clasei politice.

"Dupa cum stiti, reforma institutiilor e unul din obiectivele din mandatul meu, una e reforma clasei politice. Timp de 25 de ani, am parcurs o etapa care inseamna acumularea de experiente, dar si unele experimente. Cred ca e timpul sa trecem la alta etapa a democratiei romanesti, care sa insemne o resetare a sistemului. Am in vedere trei directii: participarea, asigurarea ca toti romanii sa voteze, inclusiv cei din diaspora, printr-o alta legislatie a partidelor politce. Trebuie sa aducem oamenii mai aproape, sa nu avem doua Romanii, una a politicienilor, alta a oamenilor. Integritatea, care inseamna transparenta, inclusiv finantarea partidelor. Apoi avem nevoie de durabilitate, sa gandim un cadru legislativ, care sa asigure eficienta. Cred ca putem veni cu legi care sa dureze mai mult de un ciclu electoral. Asa vom putea avea o competitie electorala mai degraba axata pe dezbateri. Asa se vor diminua si fenomene precum mita electorala, turismul electoral, migratia politica. Acesta e cadrul pe cre l-am supus partidelor", a spus Klaus Iohannis.

Presedintele a subliniat ca a obtinut din partea partidelor iun angajament privind simplificarea procedurilor pentru cererile de incuvintare a arestarilor si a perchezitiilor la politicieni.

"In acelasi context, am ascultat opinia partidelor privind ordonanta 55, privind migratia alesilor locali. O tema importanta a fost simplificarea procedurilor pentru incuviintarea arestarii sau perchezitia parlamentaerilor. Aici va fi vorba si de o conduita responsabila a partidelor si politicienilor. Au rezultatul mai mult concluzii comune. in primul rand, toate partidele s-au angajat ca vor sustine simplificarea procedurilor pentru cererile de incuvintare a arestarilor, a perchezitiilor, astfel incat justitia sa-si faca treaba. Vom avea o legislatie in scurt timp", a mai spus Iohannis.

"Am propus un calendar concret, pana la finele sesiunii parlamentare, sa avem o legislatie pentru a asigura votul romanilor din diaspora, pentru partide, pentru finantarea partidelor. A finaliza la timp aceste proiecte e un angajament pe care partidele il fac in raport cu electoratul, nu cu mine, presedintele", a mai afirmat seful statului.

De asemenea, Klaus Iohannis a calificat raportul MCV ca fiind unul preponderent pozitiv, dar si ca trebuie cotninuate eforturile pentru corectarea deficientelor.

O a doua tema mai mare e raportul MCV care a fost dat publicitatii astazi. Vreau sa spun cateva cuvinte in legatura cu acest raport. in primul rand, trebuie spus ca raportul privind progresele Romaniei in cadrul MCV e unul preponderent pozitiv. Una dintre concluziile cele mai importante ale raportului e legata de faptul ca obiectivele majore ale justitiei si luptei impotriva coruptiei sunt, in mare masura, asumate la nivelul societatii romanesti, iar schimbarile survenite ridica semne de sustenabilitate. Urmatorul pas e ca aceste sa fie confirmate si intarite pe termen lung. E nevoie de continuarea eforturilor pentru a asigura evolutia ireversibila a reformelor in domeniul justitiei. in acest context, am luat nota de observatiile critice formulate de catre Comisia Europeana. E datoria noastra sa luam masuri pentru a corecta deficientele si pentru a elimina semnele de intrebare care mai planeaza Parlamentului si a clasei politice”, a mai declarat presedintele Klaus Iohannis.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii