A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832754.181.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Klaus Iohannis, cadou pentru copii: „Mi-am propus sa promulg dublarea alocatiilor pe 1 iunie”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-05-2015, ora 10:38

Klaus Iohannis, cadou pentru copii: „Mi-am propus sa promulg dublarea alocatiilor pe 1 iunie”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca va promulga dublarea alocatiilor copiilor pe 1 iunie, ca un cadou pentru Ziua Internationala a Copilului.

Seful statului a fost intrebat, inainte de plecarea la summit-ul de la Riga, ce a vorbit cu prim-ministrul Victor Ponta la intalnirea dinaintea depunerii jurmantului de catre ministrul Dezvoltarii Regionale, Sevil Shhaideh.

"A fost vorba despre amendamentul care s-a adoptat si care priveste alocatiile pentru copii si pot sa repet - este un lucru bun ca alocatia pentru copii a fost dublata", a spus Klaus Iohannis.

Intrebat concret daca o va si promulga, Iohannis a raspuns: "Sincer, mi-am propus sa o promulg pe 1 iunie. Daca ajunge in timp util, sigur".

De asemenea, presedintele a precizat si care au fost celelalte doua subiecte discutate cu premierul.

"A doua tema a fost vizita pe care o efectueaza prim-ministrul in Moldova. M-a informat cu privire la obiectivele vizitei de pe ordinea de zi. Al treilea sub a fost Tirana - marti am decis ca dl prim-ministru sa reprezinte interese Romaniei la Tirana", a mai afirmat Klaus Iohannis.

Camera Deputatilor a aprobat, miercuri, dublarea alocatiilor pentru toti copiii, de la 42 la 84 de lei. Surpriza din plen a constat in faptul ca niciun deputat nu a votat impotriva masurii, desi premierul Victor Ponta a sugerat ca se opune amendamentului PNL.

Astfel, legea a trecut cu 332 de voturi pentru, doua abtineri si niciun vot impotriva, Camera Deputatilor fiind for decizional. Masura va intra in vigoare in cazul in care este promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

Victor Ponta a declarat, de la tribuna Parlamentului, ca Guvernul va sprijini dublarea alocatiilor pentru toti copiii, dupa "un vot asa consistent", desi anterior atrasese atentia ca impactul bugetar va fi consistent.

Inaintea votului, premierul se declarase sceptic privind aceasta masura: "Suntem primii care ne bucuram. Inteleg ca ei isi doresc foarte tare (dublarea alocatiilor - n.red.) si noi ne dorim la fel de mult, doar sa stim ca 1,8 miliarde de lei e impactul bugetar. Din punct de vedere social-democrat mi se pare un lucru bun si il sustin cu toata inima, dar vreau sa stim ca ne costa 1,8 miliarde de lei pe an".

Sursa: ziare.com
Foto: rfi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii