ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-03-2015, ora 08:48

Klaus Iohannis, avertisment dur legat de invatamant si sport

Articol de Madalina Irimia
Klaus Iohannis a declarat, marti, ca invatamantul universitar si sportul de performanta sunt in suferinta in Romania. Presedintele sustine tema prezentei sportului in scoala.

"Sunt dascal de profesie si stiu ca scoala romaneasca trebuie repusa pe picioare. Trebuie sa admitem ca invatamantul universitar si sportul de performanta sunt in suferinta in Romania de astazi, iar un astfel de eveniment este un bun prilej de regandire a prioritatilor de investitii in aceste domenii", a declarat Klaus Iohannis la ceremonia lansarii oficiale a proiectului "Candidatura Romaniei pentru Universiada de Vara 2021".

Presedintele Romaniei a precizat ca o competitie sportiva internationala, organizata in Romania, ar insemna beneficii economice si sociale, capital de imagine, investitii si incurajarea turismului, dar in acelasi timp ar insemna, prin participarea atator sportivi universitari, recunoasterea si rasplatirea valorii, muncii si dedicatiei.

„Un astfel de eveniment ar aduce insa ceva mai presus de stadioane, locuri de cazare, sali de sport si turisti. Ar aduce la noi acasa emotia si solidaritatea pe care le inspira reusitele sportivilor nostri si imnul national intonat in cinstea lor", a adaugat presedintele Klaus Iohannis.

La lansarea oficiala au participat ministrul Tineretului si Sportului,Gabriela Szabo, Andreea Raducanu, Mihai Covaliu, Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic Roman, si ministrul Educatiei, Mihai Campeanu.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii