A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831103.8281.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Klaus Iohannis a trimis la reexaminare legea privind incompatibilitatile alesilor locali
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
04-11-2016, ora 11:02

Klaus Iohannis a trimis la reexaminare legea privind incompatibilitatile alesilor locali

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare legea prin care functiile de primar si viceprimar, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean sunt incompatibile cu cele de conducere sau executie la societatile comerciale, cu exceptia reprezentantilor in adunarea generala a actionarilor. Proiectul legislativ a fost initiat de PNL si sustinut de UDMR.

Seful statului arata in cererea de reexaminare transmisa presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, ca Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei vizeaza eliminarea incompatibilitatii dintre functia de primar si viceprimar, primar general si viceprimar al municipiului Bucuresti, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean si functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati de interes national.

El indica faptul ca se instituie compatibilitate intre functia de consilier local si cea de reprezentant in adunarea generala a actionarilor in societatile comerciale de interes judetean si national, pe de o parte, si intre functia de consilier judetean si cea de reprezentant in adunarea generala a societatilor comerciale de interes local si national, pe de alta parte.

”De asemenea, se instituie compatibilitate intre functia de consilier local si cea de reprezentant in adunarea generala a actionarilor in societatile comerciale de interes judetean si national, pe de o parte, si intre functia de consilier judetean si cea de reprezentant in adunarea generala a societatilor comerciale de interes local si national, pe de alta parte. Totodata, se prevede ca nu este retribuita activitatea alesilor locali desfasurata in calitate de membru in consiliul de administratie al unei entitati economice din subordinea sau la care unitatea administrativ-teritoriala pe care o conduce detine participatie sau al unei entitati de invatamant locale”, se arata in cererea de reexaminare, potrivit presidency.ro.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii