A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831263.4821.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii referitoare la obligatia magazinelor de a elibera numerar
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
05-06-2016, ora 11:10

Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii referitoare la obligatia magazinelor de a elibera numerar

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Klaus Iohannis a trimis sambata Parlamentului la reexaminare legea referitoare la obligatia magazinelor sa elibereze avansuri in numerar pentru ca aceasta contine unele prevederi ce pot genera incertitudine juridica si lipsa de previzibilitate in aplicare.

Legea cashback, trimisa lareexaminare. "Justificata de ratiuni de ordin practic, dar si de faptul ca o asemenea procedura este uzuala in multe tari, legea transmisa la promulgare contine insa unele prevederi ce pot genera incertitudine juridica si lipsa de previzibilitate in aplicare, motiv pentru care se impune reexaminarea acestora de catre Parlament", se arata in cererea de reexaminare semnata de Iohannis.

Presedintele considera ca legea trebuie reexaminata de Parlament pentru ca prevede abrogarea unei reglementari inexistente, iar prin abrogarea unor aliniate unele fapte referitoare la comisioane interbancare raman fara sanctiune.

Iohannis semnaleaza si faptul ca stabilirea conduitei abuzive a comerciantului nu este corelata cu norma stabilita, conform careia in cazul in care numerarul aflat la dispozitia comerciantilor acceptanti prevazuti nu acopera suma solicitata de utilizatorul de card, clientului i se va oferi suma disponibila pentru astfel de operatiuni. De asemenea, aceste norme nu pot afecta libertatea comerciantului de a dispune de lichiditatile sale, iar "numerarul aflat la dispozitia comerciantilor" poate fi considerata ca fiind una neclara, intrucat nu se intelege daca se refera la suma existenta in casa sau la suma alocata de comerciant acestui tip de operatiuni, semnaleaza presedintele.

"Terminologia neclara, precum si caracterul de noutate al mecanismului economic instituit prin legea transmisa la promulgare ar justifica, totodata, si introducerea unei prevederi referitoare la posibilitatea completarii normelor metodologice de aplicare", potrivit sursei citate.

Deputatii au adoptat la inceputul lunii mai o lege care prevede obligatia magazinelor cu cifra de afaceri de 10.000 de euro care accepta plata cu carduri de debit sau credit sa elibereze avansuri in numerar de maximum 200 de lei, tranzactia fiind asimiliata retragerii de bani din bancomat. Abaterile de la prevederile legii se sanctioneaza cu amenzi de la 5.000 la 50.000 de lei.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii