ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
12-04-2015, ora 11:41

Klaus Iohannis: Schimbarea clasei politice nu se poate face fara transparenta in gestionarea banilor

Articol de Madalina Irimia
Klaus Iohannis a retrimis la Parlament Legea finantarii partidelor politice prin care toate campaniile electorale ar urma sa fie platite din bani de la stat. Presedintele vrea o reglementare mult mai stricta a felului in care se face aceasta finantare si, in plus, nu este de acord ca politicienii sa se imprumute de la oameni de afaceri pentru campanii.

Klaus Iohannis atrage atentia ca schimbarea clasei politice nu se poate face fara transparenta in gestionarea banilor primiti de partide.

''Schimbarea clasei noastre politice, atat de asteptata de cetateni, nu se poate face fara transparenta in gestionarea banilor primiti de partide. De aceea, am trimis Parlamentului spre reexaminare Legea finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale. O lege atat de importanta trebuie sa fie bine dezbatuta si limpede formulata, ca sa nu lase loc de interpretari sau derapaje'', scrie presedintele pe Facebook.

Iohannis a solicitat Parlamentului reexaminarea legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale "atat sub aspectul concordantei cu principiile si normele constitutionale referitoare la partidele politice, cat si sub aspectul claritatii normelor juridice".

De asemenea, el solicita clarificarea normelor care privesc imprumuturile acordate partidelor de persoane fizice si juridice, donatiile, controlul finantarii, precum si clarificarea unor prevederi "susceptibile a incalca principiul pluralismului politic".

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
mihaela,  12.04.2015 11:44

Toti oamenii care lucreaza cu noi se declara multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: modelino_23@yahoo.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii