ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
09-01-2015, ora 10:31

Klaus Iohannis: „Romania are nevoie de o strategie adevarata de promovare”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca Romania are nevoie de o strategie adevarata de promovare.

"Romania are nevoie de o strategie adevarata de promovare, care nu inseamna un logo sau un clip publicitar, ci o viziune si un complex de actiuni care sa defineasca cine suntem in lume ca natiune si ca stat. Mi-as dori sa fiti partenerii mei intr-un asemenea demers pentru ca prin ceea ce faceti sunteti deja ambasadorii Romaniei, lucru pentru care va multumesc", a spus Iohannis, la Gala Ligii studentilor romani din strainatate, la Palatul Parlamentului.

El a aratat ca performanta si patriotismul descriu cel mai bine ceea ce sunt si ceea ce fac studentii romani din strainatate.

"Auzim ca in Romania nu mai exista modele, ca tinerii nu mai gasesc repere in societatea de azi sau ca din pacate valorile se bucura de prea putina recunoastere. Exista modele, exista valori si exista exemple, trebuie doar sa privim dincolo de ceea ce sare mai repede in ochi si sa ascultam dincolo de zgomot, trebuie sa avem curajul sa le recunoastem si sa le promovam", a spus seful statului.

Presedintele Iohannis a precizat ca finalistii galei Ligii studentilor romani din strainatate sunt dovada ca exista modele si repere.

"Exista in toate domeniile oameni deosebiti care pot fi la fel de bine sa reprezinte exemple. Nu ei au lipsit, ci mai degraba noua ne-a lipsit preocuparea, noi nu i-am pretuit pe masura si cand spun noi ma refer la cei care s-au aflat si se afla in pozitii de decizie, acolo unde au puterea de a schimba aceasta stare de fapt", a adaugat el.

Seful statului a subliniat ca din aceasta perspectiva trei lucruri sunt esentiale.

"In primul rand este momentul sa redescoperim modelele si reperele, sa le scoatem la lumina si sa le respectam, in al doilea rand daca vrem sa construim ceva durabil va trebui sa asumam performanta ca obiectiv in toate domeniile si in fine pe termen lung va trebui sa investim in educatia care duce la performanta, educatia de calitate care raspunde provocarilor actuale", a aratat presedintele Iohannis.

El a spus ca un tel comun este aducerea inapoi in tara a tinerilor.

"Nu intamplator am vorbit la investire despre o Romanie in care isi face loc stabilitatea, aprecierea valorii si calmul, de a avea optiunea si de a putea alege. Desi pare ceva abstract, nu este, are o consecinta foarte concreta. Acesta este climatul in care poate aparea prosperitatea. Nu intamplator am spus ca este nevoie de reformarea sistemelor publice, incepand cu sanatatea si educatia. Romanii plecati peste granite vor veni inapoi cand vor gasi in tara conditii comparabile cu cele din Occident, cand vor avea aici perspectiva prosperitatii, cand vor avea o educatie care ofera un viitor copiilor lor si un sistem sanitar si corect. Cred ca mai avem un obiectiv, reprezentarea cu demnitate a tarii noastre in lume", a aratat Iohannis.

El a felicitat LSRS pentru initiativa organizarii galei si pentru intreaga activitate, aratand ca aceasta face neinsemnate granitele fizice si distanta.

"Va felicit pentru consecventa, pentru pasiunea voastra care face neinsemnate granitele fizice si distanta. Sunteti deja cateva mii de oameni in peste 50 de tari angrenati in acest proiect, care face cinste Romaniei", a afirmat Iohannis.

Seful statului a decernat premiul pentru cel mai bun student in Romania lui Ionut Budisteanu, informatician si inventator, castigator la concursuri internationale de renume.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii