A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830857.4749.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Klaus Iohannis: Am promulgat Legea indemnizatiilor pentru mame. „Cer Guvernului sa nu o trateze intr-un mod contabil”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
19-04-2016, ora 09:06

Klaus Iohannis: Am promulgat Legea indemnizatiilor pentru mame. „Cer Guvernului sa nu o trateze intr-un mod contabil”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca a promulgat legea prin care se stabileste ca indemnizatia pentru cresterea copilului este de 85% din veniturile parintelui si ca se acorda pentru o durata de doi ani.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat la ceremonia de investitura al noului ministru al Muncii, Dragos Pislaru, ca a semnat decretul pentru legea indemnizatiilor pentru mame.

"Personal consider ca aceasta lege este una buna si este bine venita. Va incurajez sa gasiti in Guvern cele mai bune solutii pentru a aplica aceasta lege. Va rog sa nu tratati aceasta lege intr-un mod contabil. Este foarte importanta pentru Romania in contextul demografic", le-a transmis seful statului reprezentantilor guvernului.

De asemenea, Klaus Iohannis i-a transmis noului ministru al Muncii sa gaseasca o solutie buna si acceptata de toti actorii implicati pentru legea salarizarii bugetarilor.

Ce stabileste legea pentru indemnizatia mamelor

Noua lege prevede ca indemnizatia de crestere a copilului va fi de 85% din veniturile parintelui si se va acorda pentru o perioada de doi ani, fara niciun plafon.

Proiectul a fost adoptat de Parlament, desi premierul Dacian Ciolos a avertizat ca nu exista bani pentru aplicarea noilor prevederi.

Indemnizatia de crestere a copilului va fi de 85% din veniturile parintelui si se va acorda pentru o perioada de doi ani, fara niciun plafon, au decis, pe 8 martie, de Ziua Internationala a Femeii, deputatii din Comisia de munca a Camerei Deputatilor.

Conform modificarilor adoptate de Comisia de munca, persoanele care in ultimii 2 ani anterior datei nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pana cand acesta implineste 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu dizabilitati.

Cuantumul indemnizatiei va fi 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani si nu poate fi mai mica de 85% de salariul minim brut pe tara garantat.

Totodata, plafonul maxim de 3.400 de lei a fost eliminat.

Indemnizatia se majoreaza cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemenala, de tripleti incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.

Astfel, mamele care au gemeni sau mai multi copii din aceeasi sarcina primesc un bonus, pe langa indemnizatie de 85% din salariul minim brut pe tara pentru fiecare copil incepand cu al doilea copil.

Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului obtin venituri supuse impozitului au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din indemnizatia minim garantata. Aceste prevederi urmeaza sa intre in vigoare de la 1 iulie 2016.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii