ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
16-12-2012, ora 11:49

Kelemen Hunor va conduce delegatia UDMR care va negocia cu USL eventuala participare la guvernare

Articol de Cristian Amariei

Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) reunit sambata la Targu Mures a decis cu unanimitate de voturi ca liderul UDMR, Kelemen Hunor, sa conduca delegatia care va purta negocieri cu Uniunea Social Liberala pentru o eventuala participare la guvernare.

Tot cu unanimitate de voturi, CRU a imputernicit Consiliul Permanent al Uniunii ca in eventualitatea succesului negocierilor si invitarea UDMR la guvernare, sa decida asupra participarii formatiunii la coalitia guvernamentala, potrivit art. 110 statutul UDMR.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat presei sambata, la Targu Mures, ca Uniunea va merge la consultarile de la Palatul Cotroceni cu mesajul ca aceia care au castigat alegerile au dreptul sa propuna premierul si sa formeze guvernul.

'La Cotroceni mergem cu un singur mesaj: cei care au castigat alegerile au tot dreptul sa vina cu propunerea pentru functia de premier si sa formeze guvernul. Asta este situatia: avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de coerenta in ceea ce priveste abordarile economice si fiscale si avem nevoie de o opozitie constructiva, indiferent cine si cati vor sta in opozitie', a spus Kelemen.

Liderul Uniunii a aratat ca din delegatia UDMR vor face parte el, presedinta CRU, Biro Rozalia, vicepresedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, presedintele alesilor locali, Borboly Csaba, si secretarul general al UDMR, Kovacs Peter.

El a precizat ca nu a luat in calcul posibilitatea ca presedintele Traian Basescu sa nu-l nominalizeze pe Victor Ponta pentru functia de premier. 'Dupa cate stiu eu, asta va fi solutia corecta', a afirmat Kelemen.

Sursa: AGERPRES

Foto: ziuaveche.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii