ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-08-2015, ora 09:21

KLAUS IOHANNIS, de trei saptamani in vacanta: „DISPARITIA completa a presedintelui e un lucru unic”

Articol de Madalina Irimia
Presedintele Klaus Iohannis a fost timp de doua saptamani in vacanta si nu exista inca un anunt oficial din partea Administratiei Prezidentiale daca seful statului va avea si o a treia saptamana de concediu sau se intoarce la Cotroceni. Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat la Romania TV "disparitia completa" a presedintelui tarii, spunand ca n-a pomenit asa ceva pana acum.

Potrivit unor precizari ale Administratiei Prezidentiale, facute la Romania TV in emisiunea prezentata de Lili Ruse, Klaus Iohannis se afla in tara si nu in strainatate, la Miami, asa cum a aparut in unele surse media.

Klaus Iohannis a plecat in vacanta dupa sedinta CSAT, din 30 iulie. De atunci nu a existat nicio informatie oficiala despre locul unde se afla seful statului, pe surse facandu-se cunoscut faptul ca presedintele si sotia vor petrece zilele de vacanta la Neptun si acasa, la Sibiu.

In tot acest timp, au existat cateva comunicate ale Presedintiei privind, in principal, decretele semnate de Iohannis, insa luni, 17 august, nu se stie daca acesta a revenit la Cotroceni sau isi prelungeste vacanta.

Potrivit unor surse politice, citate de Romania TV, cuplul prezidential ar fi facut naveta intre Neptun si Sibiu, insa nu exista imagini cu cei doi.

Jurnalistul Ion Cristoiu spune ca este "unic" in istoria Romaniei aceasta disparitie a presedintelui tarii si explica de ce crede el ca nu exista imagini cu Iohannis, asa cum s-a intamplat cu Victor Ponta.

"De ce despre Victor Ponta sau Elena Udrea au putut sa apara fotografii, vezi Doamne, surprinse de catre popor, si in cazul lui Klaus Iohannis nu apare nicio fotografie? Raspunsul ar fi ca in cazul lui Victor Ponta, mai ales, a fost vorba de o operatiune a seviciilor secrete, a sistemului care aveau interes sa arate poporului, ca in timp ce el poporul munceste, Victor Ponta este la Miami. Faptul ca despre Iohannis nu apare niciun o fotografie, asta arata ca ele sunt facute de baieti. Baietii n-o sa faca poze presedintelui lor.
E un lucru unic disparitia completa a presedintelui. Nu exista pentru un demnitar concediu. Concediu in sensul ca dispari si nu mai stie nimeni de tine. Concediul e un fel de activitate, dar stai la mare sau la munte. In cazul lui Iohannis avem o chestiune: omul chiar isi respecta concediul de bugetar.
Eu stiu aproape sigur ca vineri la pranz, dl Iohannis rupe usa Cotroceniului. Nu l-ar gasi nici daca ar incepe un razboi atomic vineri dupa-amiaza la Cotroceni pentru ca el considera ca weekendul lui de bugetar trebuie respectat cu sfintenie. De ce face Klaus Iohannis asta? Pentru ca isi permite. stie ca nu trebuie sa rezolve el prin simpatie populara anumite chestiune. Le rezolva sitemul, baietii..
N-am pomenit in acesti 25 de ani ca un presedinte sa dispara.... Pur si simplu sa nu mai stii nimic de el. Dvs ati verificat, poate nu mai traieste.... sa ma ierte dl Klaus Iohannis. Nu exista asa ceva. Presedintele Romaniei este obligat prin functie sa dea un semn ca mai exista, ca el e acolo.... Disparitia completa este un semn ca de fapt el nu mai exista", a comentat Ion Cristoiu, la Romania TV.

Potrivit evz.ro, desi „surse oficiale" de la Palatul Cotroceni au afirmat ca seful statului isi va petrece vacanta la Sibiu si la Neptun, acesta s-a aflat de fapt peste hotare.

Administratia Prezidentiala a refuzat sa precizeze oficial unde se afla Iohannis si pentru cat timp lipseste. in aprilie, in vacanta de Pasti, Biroul de Presa al Presedintiei a precizat, cel putin, faptul ca Iohannis este in concediu, chiar daca nu a precizat ca acesta se afla in insula Madeira.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii