ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SPORT
08-07-2013, ora 10:57

Juventus este noua campioana a Romaniei

Articol de Cristian Amariei

La finalul saptamanii trecute la Hunedoara s-a mutat toata crema minifotbalului romanesc, cele mai bune 20 de echipe din peste 2.000 din intreaga tara au luat parte la finala Campionatului National de Minifotbal.

Juventus Sibiu este noua campioana la minifotbal a Romaniei dupa ce s-a impus in marea finala in fata echipei Oz Er Golden Boys Bacau cu scorul de 2-0. Juventus este echipa care anul trecut reusea sa castige Cupa Romaniei si sa fie la un pas chiar de castigarea Super Cupei Romaniei, in timp ce campioana Bacaului este la prima finala de campionat national, acesta fiind cel mai bun rezultat din istoria Bacaului in plan minifotbalistic. In finala mica, ABC United Bucuresti, favorita la titlu in aceasta editie de campionat, s-a impus in urma loviturilor de departajare in fata echipei MAV Glissando Timisoara, dupa ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost unul de egalitate. Surpriza a venit din partea fostului stelist, Petre Marin, care l-a inlocuit pe portarul bucurestenilor eliminat, si-a pus manusile de portar si a decis soarta meciului aparand si apoi inscriind decisiv. Cel mai bun jucator al competitiei a fost declarat Razvan Radu (ABC United Bucuresti), iar cel mai bun portar Gabriel Cosa (Oz Er Golden Boys Bacau).

Fostul mare fotbalist, Romica Gabor, "Balonul de Aur" de la Mondialul de tineret din 1981, s-a alaturat si el printre sustinatorii minifotbalului romanesc, devenind cu ocazia acestui eveniment un ambasador al minifotbalului si al incurajarii dezvoltarii sportului de masa in Romania.

Anul aceste printre jucatorii de minifotbal care au luat parte la Campionatul National au fost si fosti fotbalisti retrasi din activitate in prezent, cum ar fi Petre Marin, Adrian Pitu, Adrian Neaga, Leonard Naidin, Mihai Gurita sau Eugen Beza.

Tot o premiera pentru minifotbalul romanesc a fost si transmiterea in direct a meciurilor din cadrul Campionatului National de Minifotbal de catre postul national GSP TV.

A fost un spectacol total cu un nivel foarte ridicat si, mai mult decat atat, cu foarte multa daruire din partea tuturor jucatorilor, ceea ce confirma faptul ca minifotbalul este un sport foarte iubit in tara noastra si ca are totodata capacitatea de a aduce la un loc zeci de mii de practicanti, contribuind astfel la dezvoltarea sportului de masa”, ne-a declarat Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania si al European Minifootball Federation.

La Hunedoara a fost prezent si presedinte federatiei internationale de minifotbal, Filip Juda, care a ramas impresionat de nivelul minifotbalului romanesc, care justifica inca o data cele trei titluri europene castigate de echipa nationala de minifotbal a Romaniei.

La inceputul lunii septembrie minifotbalul romanesc pregateste Super Cupa Romaniei dintre Juventus Sibiu, campiona acestei editii de campionat national, si Consiliul Judetean Buzau, castigatoarea Cupei Romaniei. Iar in luna octombrie, cei mai buni jucatori ai Romaniei vor avea posibilitatea de a participa la miniEURO Greece 2013, unde nationala noastra urmeaza sa intalneasca reprezentantive ale unor tari cu o bogata traditie fotbalistica.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii