ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-05-2016, ora 11:15

Jurnalisti romani, pe o lista de „complici la terorism” publicata de un site ucrainean

Articol de Cristian Amariei
Mii de nume de jurnalisti au fost incluse pe o lista publicata de un site ucrainean, acestia fiind acuzati ca ar fi „cooperat cu organizatii teroriste” si catalogati drept „complici la terorism”.

Site-ul ucrainean a publicat un document Excel care contine peste 4.500 de nume de jurnalisti, dar si adresele si numerele acestora de telefon.

Romanii Florin Alexandru Nita, Nichi Marius Saizu si Mircea Barbu apar si ei pe respectiva lista, care contine si numele unor jurnalisti de la The Guardian, ABC, France 24, Corriere Della Sera, BBC, CBC News sau Bloomberg News.

Organizatia Reporteri Fara Frontiere (RSF) a reactionat criticand intr-un comunicat publicarea listei.

„Reporters Without Borders condamna publicarea pe site-ul ucrainean a datelor personale a mii de jurnalisti care au primit acreditari de la autoritatile auto-proclamate separatiste din estul Ucrainei”, se arata in comunicatul RSF.

Johann Bihr, seful RSD din Europa de Est si Asia Centrala, avertizeaza asupra faptului ca lista ii expune pe jurnalisti la un adevarat pericol, multi dintre acestia primind deja amenintari. „Facem apel la autoritati sa cerceteze aceasta chestiune”, a declarat reprezentantul organizatiei, potrivit paginademedia.ro.

Site-ul pe care a fost publicata lista, Myrotvorets, a fost inchis intre timp, anunta kyivpost.com.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii