ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-04-2014, ora 13:30

Jurnalist gasit mort intr-o padure

Articol de Madalina Irimia

Un jurnalist si activist al partidului nationalist ucrainean Svoboda (Libertate) a fost gasit mort, prezentand urme de tortura, la o zi dupa ce a fost rapit, a anuntat formatiunea duminica, relateaza AFP.

Corpul lui Vasili Serghienko a fost gasit sambata, intr-o padure, in apropiere de satul Vigraiev, in centrul tarii, la aproximativ 120 de kilometri sud-est de Kiev, se arata intr-un comunicat emis de catre partid.

Acesta prezenta "urme de tortura" si rani de cutit si avea "craniul spart", potrivit Svoboda, care precizeaza ca barbatul a fost rapit de acasa, vineri seara, de catre persoane necunoscute care l-au urcat cu forta la bordul unui vehicul.

Parchetul local a confirmat descoperirea corpului jurnalistului, fara sa ofere precizari, din cauza "anchetei in curs".

Potrivit Svoboda, Vasili Serghienko a spus ca a primit recent amenintari, iar moartea acestuia ar putea sa aiba legatura cu articole pe care le-a scris despre un puternic om de afaceri din regiune, caruia partidul nu-i precizeaza numele.

In afara de activitatea de jurnalist, el era un militant activ in cadrul Svoboda si a participat la manifestatiile proeuropene de la Kiev, care au condus la inlaturarea regimului ucrainean prorus, la sfarsitul lui februarie.

Partidul Svoboda, reprezentat in Parlament, este membru al coalitiei la putere. Liderul formatiunii, Oleg Tiagnibok, a fost criticat, in trecut, pentru declaratii antisemite.

Sursa: gandul.info

foto: stirileprotv.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii