ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-02-2016, ora 10:45

Jumatate din populatia lumii va suferi de miopie in 2050 (studiu)

Articol de Cristian Amariei
Miopia va deveni o problema de sanatate publica majora, existand riscul ca, in anul 2050, sa afecteze cinci miliarde de persoane, adica o jumatate din populatia globului, estimeaza un studiu publicat in revista Ophtalmology, citat vineri de directmatin.fr.

Totodata, o cincime din omenire va prezenta un risc ridicat de cecitate daca actuala tendinta va continua. Pierderea vederii determinata de miopie va fi de sapte ori mai extinsa in 2050, boala ajungand sa fie principala cauza de cecitate permanenta la nivel mondial.

"Raspandirea rapida a miopiei este asociata cu factori de mediu, stilul de viata si activitati care contribuie la obosirea ochilor", afirma Padmaja Sankaridurg, Thomas Naduvilath si Kovin Naidoo, autorii studiului, cercetatori la institutul australian Brian Holden Vision.

Concluziile lor semnaleaza o problema de sanatate publica in anii urmatori. Pentru a-i face fata, ei recomanda planificarea ingrijirilor oculare pentru a putea gestiona cresterea exponentiala a cazurilor de miopie. Ei sugereaza si cautarea unor noi tratamente menite sa controleze extinderea acestei tulburari oculare si sa impiedice dezvoltarea unori afectiuni grave, afirma Kovin Naidoo, director al institutului Brien Holden Vision.

"Printre solutiile recomandate se numara mai mult timp petrecut afara si reducerea activitatilor care obosesc ochii, cum ar fi utilizarea repetata si indelungata a aparatelor electronice", incheie el.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: studiu, vedere, miopie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii