A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834188.0283.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Jumatate din judetele Romaniei au fost sau sunt conduse de oameni care au probleme cu legea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-05-2015, ora 09:12

Jumatate din judetele Romaniei au fost sau sunt conduse de oameni care au probleme cu legea

Articol de Cristian Amariei
Cristian Adomnitei este cel de al 21-lea presedinte de consiliu judetean ridicat de procurorii DNA. Dar mai bine de jumatate din judetele tarii sunt sau au fost conduse de oameni care au probleme cu legea, noteaza digi24. Au ajuns de pe cel mai inalt scaun al unui judet in dubele politiei sau chiar in arest.

Lista judetelor conduse de presedinti corupti a fost deschisa in urma cu mai bine de 10 ani de mai marele judetului Gorj, Nicolae Mischie. El este si primul presedinte de consiliu judetean condamnat pentru coruptie: 4 ani de inchisoare cu executare, pentru ca i-a cerut unui om de afaceri sa ii renoveze vila din Targu Jiu, in schimbul atribuirii unor contracte din bani publici.

Acum, in jumatate de tara, sefii judetelor au probleme cu legea. Sunt - sau au fost - anchetati, arestati si trimisi in judecata pentru coruptie. Abuz in serviciu, trafic de influenta, luare de mita, splalare de bani, sunt principalele acuzatii care li se aduc.

Cel care a tinut luni la rand prima pagina a ziarelor a fost Nicusor Constantinescu, de la Constanta. A fost trimis in judecata in trei dosare de coruptie si a reusit sa puna pe jar autoritatile din Romania, dupa ce a plecat in America, pentru un pretins tratament.

„O retinere abuziva a DNA-ului. Eu sunt bolnav de cancer”, s-a aparat Nicusor Constantinescu presedintele suspendat al CJ Constanta.

Un alt presedinte de consiliu judetean care a devenit celebru din cauza problemelor cu legea este Adrian Duicu, de la Mehedinti. Procurorii i-au deschis un dosar dupa ce a afirmat, intr-o discutie cu seful politiei din Mehedinti, ca are influenta in Guvern si in Ministerul Afacerilor Interne.

Ar fi invocat inclusiv numele premierului Victor Ponta, arata probele procurorilor. A fost arestat preventiv si a ramas fara cea mai mare functie din judet.

Nici judetul Prahova nu a fost ocolit de procurorii anticoruptie. Presedintele Consiliului Judetean, Mircea Cosma, ar fi facut afaceri ilegale cu bani publici, impreuna cu fiul sau, deputatul PSD Vlad Cosma. Acum cei doi sunt trimisi in judecata, iar procurorii au probe care arata ca ar fi prejudiciat bugetul judetului cu sase milioane de lei, prin atribuirea ilegala a unor contracte. 10% din banii ceruti mergeau la PSD, spun anchetatorii.

Suspiciuni de coruptie exista si in cel mai mare judet din vestul tarii. Anul trecut, in preajma Craciunului, procurorii intrau in birourile Consiliului Judetean Timis, iar seful de acolo era adus cu mascatii la audieri. Titu Bojin a fost pus sub control judiciar pentru luare de mita si abuz in serviciu. Ar fi directionat fonduri din bugetul judetului catre firmele unor apropiati.

Judetul Iasi este cel care a ajuns cel mai recent pe harta coruptiei.

„Galeria sefilor de judet urcati in dubele politiei este completata de Cristian Adomnitei. Presedintele Consiliului Judetean Iasi a fost oprit in trafic si dus la audieri, fiind suspectat de abuz in serviciu. El a intrat in vizorul DNA dupa perchezitiile facute in urma cu trei saptamani la sediul Consiliului Judetean. Atunci, procurorii au cautat informatii despre contractele incheiate in ultimii doi ani”, relateaza Loredana Iordache, reporter Digi24.

Cei mai multi presedinti ai consiilor judetene au fost suspendati din functii odata cu anchetele procuroriilor DNA.

     
Tag-uri: romania, coruptie, cj, dna
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
PhyllisJap,  25.02.2017 22:47

wh0cd455737 site

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii