ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-02-2016, ora 11:01

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, sustine ca este gata sa se predea, insa cu o singura conditie

Articol de Cristian Amariei
Fondatorul controversatului site WikiLeaks, Julian Assange, refugiat la Ambasada Ecuadorului din Londra din 2012, a anuntat joi ca este dispus sa se predea politiei britanice.

Assange va face acest lucru in cazul unui verdict nefavorabil din partea grupului de lucru al ONU cu privire la detentia sa arbitrara, potrivit AFP.

Ambasada Ecuadorului la Londra, locul unde sta Assange din iunie 2012.
“Daca ONU anunta maine ca eu am pierdut procesul impotriva Marii Britanii si Suediei, voi parasi ambasada vineri la pranz pentru a fi arestat de politia britanica”, a declarat Assange intr-un comunicat postat pe Twitter, conform Agerpres.

“Dar daca totusi castig si se recunoaste faptul partile au actionat impotriva mea in mod ilegal, astept sa-mi fie restituit imediat pasaportul si sa se puna capat oricarei noi tentative de arestare a mea”, a adaugat el.

Australianul de 44 de ani este acuzat de doua femei de un presupus viol in Suedia, care ar fi fost comis in regiunea capitalei Stockholm in august 2010. Din iunie 2012, el s-a refugiat la Ambasada Ecuadorului din Londra.

Vizat de un mandat de arestare european, el refuza sa mearga sa-si apere cauza in Suedia de teama de a fi extradat in SUA, unde i s-ar putea reprosa publicarea de catre WikiLeaks in 2010 a circa 500.000 de documente top secret cu privire la Irak si Siria si 250.000 de documente diplomatice.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii