ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-09-2015, ora 15:15

Judecatorul care trebuia sa analizeze dosarul lui Ponta s-a abtinut, cauza ajunge la alt magistrat

Articol de Cristian Amariei
Magistratul Cristina Rotaru, de la ICCJ, care trebuia sa analizeze dosarul premierului Victor Ponta, vineri, in camera preliminara, s-a abtinut, ea fiind judecatorul care in dosarul "Trofeul calitatii" a decis, in opinia separata, achitarea lui Adrian Nastase.

Dosarul in care a fost trimis in judecata premierul Victor Ponta, alaturi de alte patru persoane, printre care senatorul Dan sova si directorul Complexului Energetic Rovinari, Laurentiu Ciurel, a fost repartizat aleatoriu, dupa ce a fost inregistrat la inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si, potrivit unor surse judiciare, trebuia sa fie judecat de magistratul Cristina Rotaru.

La termenul de vineri, cand urma sa fie analizat dosarul, in camera preliminara, judecatorul Cristina Rotaru s-a abtinut.

Sursele citate nu au putut preciza care sunt motivele abtinerii, dar au aratat ca dosarul va intra din nou in procedura repartizarii aleatorii, vineri la pranz, urmand sa fie desemnat un nou judecator de camera preliminara de la aceeasi instanta.

Judecatorul Cristina Rotaru a facut parte din completul care a judecat dosarul "Trofeul calitatii" si a avut o opinie separata in decizia de condamnare, in sensul achitarii fostului premier Adrian Nastase.

Premierul Victor Ponta a fost trimis in judecata, joi, de procurorii DNA, pentru 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel".

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii