ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-01-2016, ora 10:04

Jose Manuel Barroso: „Romania ar trebui sa fie un membru Schengen. Cred ca ar imbunatati securitatea Europei”

Articol de Madalina Irimia
Fostul presedinte al Comisiei Europene José Manuel Barroso considera ca Romania ar trebui sa fie membra a spatiului Schengen, deoarece acest lucru ar imbunatati securitatea Europei.

"Cand eram la conducerea Comisiei, deja spuneam ca Romania era pregatita sa devina membru Schengen, am spus-o inclusiv la Consiliul European, in fata tuturor liderilor Uniunii Europene, Presedintele dvs. la acel moment, presedintele Basescu era acolo si poate tine minte. Pentru ca erau, dupa cum stiti, niste dubii din partea unor state membre si am spus inclusiv ca, din punctul meu de vedere, Romania era mai bine pregatita decat niste membri actuali ai Schengen sa fie in Schengen. Astfel, nu vad niciun motiv sa-mi schimb opinia de atunci, desigur, insa, nu am acum cele mai noi informatii despre situatie, dar mie mi se pare ca Romania ar trebui sa fie un membru Schengen. Cred ca ar imbunatati, nu afecta, securitatea Europei", a afirmat Barroso intr-o conferinta de presa sustinuta vineri la Timisoara.

Fostul sef al executivului european a subliniat ca si-ar dori ca Romania sa fie primita cat mai repede in Schengen, scrie Agerpres.

"Vreau sa fiu foarte sincer, inteleg de asemenea ca data fiind infruntarea provocarilor actuale privind refugiatii, migratia ilegala, guvernele Uniunii Europene probabil sunt acum mai prudente sau reticente in aceasta privinta. Aceasta este analiza mea, opinia mea, dar cu toata sinceritatea nu pot vorbi de o data exacta. Imi doresc sa fie mai devreme si nu mai tarziu, pentru ca stiu ca este o aspiratie a multora din Romania", a afirmat Barroso.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  30.01.2016 10:44

In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la sibnet@usa.com. Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii