A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664871.8238.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Jocurile video pot imbunatati rezultatele scolare (studiu)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-08-2016, ora 15:14

Jocurile video pot imbunatati rezultatele scolare (studiu)

Articol de Madalina Irimia
Jocurile video pot imbunatati rezultatele scolare ale adolescentilor, insa petrecerea timpului pe retelele sociale precum Facebook poate avea efecte inverse, estimeaza autorii unui studiu efectuat in Australia, potrivit The Guardian.

Analiza, care vizeaza performantele tinerilor de 15 ani in cadrul testelor PISA (Programul International pentru Evaluarea Elevilor), studiaza legatura dintre utilizarea internetului si rezultatele scolare si include date de la peste 12.000 de liceeni din Australia. Concluziile demonstreaza ca elevii care obisnuiesc sa joace jocuri in retea aproape in fiecare zi au un scor cu 15 puncte peste medie la matematica si la testele de citire si cu 17 puncte peste medie la stiinte.

''Analiza arata ca elevii care joaca jocuri online obtin scoruri mai mari la testele PISA'', a declarat Alberto Posso, de la Royal Melbourne Institute of Technology, care a analizat date de la liceeni de pe intreg teritoriul continentului australian care au dat testele PISA, recunoscute la nivel international si administrate de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD). ''Atunci cand joci jocuri online rezolvi puzzle-uri ca sa accezi la nivelul urmator, iar acest lucru implica folosirea cunostintelor generale si a notiunilor de matematica, citire si stiinte, care-ti sunt predate la scoala'', explica Posso.

Cauza asocierii dintre jocurile pe calculator si succesul in mediul academic nu reiese clar din cercetare. Este posibil ca adolescentii talentati la matematica, stiinte si citire sa manifeste o inclinatie mai mare catre jocurile online, mai sustine sursa citata. O alta explicatie ar putea fi faptul ca elevii buni lucreaza mai eficient, se organizeaza mai bine si au mai mult timp liber pentru jocuri, astfel explicandu-se abilitatilor lor scolare crescute.

Posso a mai studiat si legatura dintre folosirea retelelor sociale si rezultatele obtinute la testele PISA. El a ajuns la concluzia ca cei care acceseaza site-uri precum Facebook si Twitter obtin scoruri, in medie, cu 4% mai mici, iar cu cat creste frecventa utilizarii retelelor sociale cu atat diferenta creste.

Peter Etchells, lector la Bath Spa University din Marea Britanie, care nu are legatura cu studiul in cauza, a declarat ca acesta ''arata o corelatie pozitiva intre jocul online si performantele scolare, dar este nevoie sa intelegem mai bine cum si de ce oamenii se joaca pe calculator, inainte de a despica firul in patru cu privire la ceea ce semnifica de fapt aceasta conexiune''. Acesta a subliniat ca de-a lungul timpului mai multe studii au incercat sa abordeze aceasta problematica, insa ''avem nevoie de date mai detaliate si mai nuantate care sa raspunda la astfel de intrebari cu mai multa certitudine''.

Alte cercetari cu privire la efectele jocurilor video asupra performantelor scolare au scos la iveala rezultate similare, fie aratand ca nu exista un impact negativ al acestora asupra performantelor unui individ, fie ca au efecte pozitive asupra capacitatii de intelegere sau a dexteritatii. De asemenea, un studiu recent, efectuat la Columbia University, a demonstrat ca aceasta activitate practicata intens de copii cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani este asociata cu o crestere considerabila a capacitatilor intelectuale si a competentelor scolare.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii