A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662092.0691.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Japonia a respins 99% din cererile de azil ale refugiatilor in 2015
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-01-2016, ora 10:39

Japonia a respins 99% din cererile de azil ale refugiatilor in 2015

Articol de Madalina Irimia
Japonia a acceptat doar 27 de refugiati anul trecut, respingand 99% dintre ei.

Japonia a acceptat doar 27 de refugiati de anul trecut si a respins aproape toate aplicatiile, au declarat oficialii, grupurile pentru drepturile omului cerand guvernului sa primeasca mai multe persoane.

Din miile de oameni care solicita statutul de refugiat, cinci au fost sirieni, doar trei dintre acestia fiind acceptati – o diferenta majora fata de situatia din Europa, unde numarul de sirieni care cauta refugiu si il primesc este foarte mare.

Ministerul Justitiei a declarat ca a primit 7,586 cereri de la refugiati in 2015, ceea ce inseamna ca mai mult de 99 la suta dintre cereri au fost respinse.

Printre aplicantii acceptati se afsa sase oameni din Afganistan, trei din Etiopia si trei din Sri Lanka.

Ministerul transmite ca numarul de oameni acceptati a fost mai mare decat in alti ani, in 2014 fiind primiti 11, iar in 2013 doar 6.

Asociatia japoneza pentru refugiati a spus ca in ciuda progresului din anii recenti, mai multi aplicanti ar trebui sa fie acceptati.

”Speram ca Japonia va discuta cu UNHCR si cu ONGuri si ca vor reconsidera masurile luate astfel incat sa se alinieze standardelor internationale”, transmite asociatia.

The Japan Association for Refugees said despite the progress in recent years, more applicants should be accepted.

Activisti pentru drepturile umane, avocati si comunitatile de imigranti din japonia s-au plans de ani intregi cu privire la tratamentul de care au parte imigrantii, scrie Global Post.

Agentia pentru refugiati spune ca Japonia este casa pentru 2.419 refugiati, in comparatie cu 267.222 in Statele Unite si 1,8 milioane in Turcia.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: japonia, imigranti, refuz
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii