ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-04-2015, ora 10:26

Japonezii schimba agricultura: Au creat planta care produce plastic

Articol de Madalina Irimia
Conform celor mai noi cercetari nipone, materialele plastice vor putea fi recoltate din plantatii agricole.

Cercetatorii din Tokyo au restabilit limitele biostiintei. Ei au creat microorganisme care pot genera o serie de substante eficiente in reproducerea sistetica a unor materiale.

Un grup de oameni de stiinta condusi de Seiichi Taguchi, profesor de biotehnica la Universitatea Hokkaido, a creat o planta care poate transforma dioxidul de carbon, gaz cu efect de sera, in plastic. Echipa a lucrat pentru acest proiect in special cu inginerii Toyota Motors.

Oamenii de stiinta au gasit o noua modalitate de polimerizare a acidului lactic pentru a-l transforma in acid polilactic, o substanta plastica. Pana acum, acidul polilactic putea fi obtinut doar prin sinteza chimica. Conform cercetarii, materialele plastic vor putea fi recoltate din plantatii agricole, conform Asia Review.

Oamenii de stiinta se asteapta ca biologia sintetica sa produca proteine cu functii imbunatatite. De asemenea, noile cercetari ar putea fi utilizate si in scopuri militare si atacuri teroriste. Plantele ar putea fi folosite si la crearea de noi microorganisme patogene cu caracteristici toxice ar putea reprezenta arme periculoase.

Sursa: playtech.ro
     
Tag-uri: japonia, planta, plastic
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii