ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-06-2015, ora 14:11

Japonezii au creat un dispozitiv care poate detecta bolile dupa mirosul respiratiei unei persoane

Articol de Madalina Irimia
O companie din Tokyo a pus la punct un prototip de dispozitiv care poate detecta bolile dupa mirosul respiratiei si care va permite pe viitor ca diagnosticele sa fie realizate mai repede si mai simplu, relateaza luni EFE.

Prototipul, conceput de compania de produse de cuart Nihon Dempa Kogyo (NDK) in colaborare cu Universitatea din Kitakyushu, a reusit sa identifice cu succes ciroza hepatica prin detectarea amoniacului prezent in mirosul celor care sufera de aceasta boala, potrivit ziarului Nikkei.

Sistemul foloseste oscilatoare electronice de cuart ai caror electrozi sunt acoperiti cu membrane speciale. Fiind expuse la gazele emanate de respiratia umana si ulterior la o proba de aer, oscilatoarele reactioneaza indicand daca substanta respectiva este sau nu prezenta in respiratia individului.

Potrivit NDK, spre deosebire de alte metode bazate pe semiconductori sau sisteme micro-electromecanice pentru a detecta emanatiile de gaze dintr-o respiratie, avantajul acestui sistem de cristale de cuart este ca sensibilitatea lor este mult mai mare.

Avand in vedere ca prototipul actual necesita un proces de circa 20 de minute pentru a colecta mirosul respiratiei prin intermediul unei masti si ca apoi trebuie redusa umiditatea mostrei, NDK vrea sa se alieze cu un fabricant de echipamente medicale pentru a ameliora sistemul, in special membranele.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii