A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675819.2595.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

JURNALISTUL care risca 105 ani de inchisoare pentru un LINK
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-09-2013, ora 12:42

JURNALISTUL care risca 105 ani de inchisoare pentru un LINK

Articol de Cristian Amariei

Un jurnalist american, Barrett Brown, risca 105 ani de inchisoare pentru ca a partajat un link pe site-ul sau.

Tanarul a combinat activitatea jurnalistica cu sustinerea grupului de hackeri Anonymous, organizatie ostila administratiei americane.

Acesta este si motivul pentru care risca 105 ani de inchisoare intr-un proces care i-a fost intentat in urma cu un an de zile. Procesul nu vizeaza articolele scrise de el si nici faptul ca are diferite cunostinte in anturajul hackerilor, el fiind cercetat pentru un simplu link, scrie Le Monde, citat de Pagina de Media.

Potrivit New York Times, infractiunea care i-a adus 17 capete de acuzare este aceea ca a publicat pe site-ul sau Project PM un link la adresa web a unor fisiere Stratfot, care contineau cinci milioane de adrese de e-mail si informatii clasificate ale Stratfor Global Intelligence, care au fost piratate de Anonymous si publicate pe WikiLeaks.

Potrivit justitiei americane, postand acest link, M. Brown “a oferit acces la 5.000 de numere de carti de credit si la informatii care permit identificarea proprietarilor lor”. Potrivit justitiei, el este vinovat chiar daca nu a participat la furtul de date.

Barrett Brown a scris pentru The Guardian, Vanity Fair si Huffington Post, dar linia dintre activitatea sa jurnalistica si cea de activist este inexistenta. In trecut el a fost si purtator de cuvant pentru Anonymous.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii