A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664855.6802.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

JO 2016: Brazilianul Pele, decorat cu Ordinul olimpic de presedintele CIO
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-06-2016, ora 09:58

JO 2016: Brazilianul Pele, decorat cu Ordinul olimpic de presedintele CIO

Articol de Madalina Irimia
Legendarul fotbalist brazilian Pele a fost decorat cu Ordinul Olimpic, joi, la muzeul care ii poarta numele din orasul Santos, de catre presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), Thomas Bach, pentru "angajamentul sau in favoarea sportului".

"CIO a acceptat o sugestie a Comitetului Olimpic Brazilian (COB) de a-l onora pe Pele cu Ordinul Olimpic, omagiul cel mai inalt al CIO, pentru angajamentul sau in favoarea sportului", a declarat Thomas Bach in cursul unei scurte ceremonii care a avut loc joi, la Santos, in sud-estul Braziliei.

Pele, in varsta de 75 ani, considerat de multi drept cel mai bun fotbalist din toate timpurile, "a demonstrat in mod regulat ceea ce inseamna sa-i unesti pe oameni pentru celebrarea sportului si a valorilor olimpice, prin excelenta, prietenie si respect", a adaugat presedintele CIO.

Oficialul german a subliniat, totodata, ca aceasta distinctie — un colier de lauri metalici inchis de cinci inele olimpice — reprezinta "cel mai mare omagiu adus persoanelor care si-au dedicat viata si valorile lor cauzei sportului", precizeaza AFP.

Edson Arantes do Nascimento "Pele", triplu castigator al Cupei Mondiale de fotbal (1958, 1962, 1970), zambitor si vesel, are in prezent nevoie de baston pentru a se putea deplasa, dupa ce a fost supus mai multor operatii la sold.

"Regele" a tinut sa le multumeasca fostilor sai coechipieri, "pentru ca nu poti face totul de unul singur". El s-a bucurat de faptul ca acest omagiu i-a fost adus in orasul clubului sau de suflet, Santos FC. "Aici am aparut in lume", a subliniat Pele.

Fostul star al Selecao a glumit pe seama faptului ca echipa de fotbal a Braziliei, cvintupla campioana a lumii, nu a reusit sa cucereasca niciodata medalia de aur la Jocurile Olimpice. "Asta pentru ca nu eu nu am jucat niciodata la Olimpiada!", a spus el, cu un zambet larg. "Acum vom sustine Brazilia pentru a castiga titlul", a adaugat Pele.

La eveniment a fost prezent, de asemenea, si Carlos Nuzman, presedintele Comitetului Olimpic Brazilian si al comitetului de organizare a JO 2016.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii