A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727685103.8861.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ivan: Sefii unor agentii europene s-au plans lui Schulz de atitudinea lui Macovei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
25-10-2012, ora 13:46

Ivan: Sefii unor agentii europene s-au plans lui Schulz de atitudinea lui Macovei

Articol de Cristian Amariei

Europarlamentarul PSD, Catalin Ivan, membru al Comisie de control Bugetar al PE, atrage atentia ca Monica Macovei continua sa aduca prejudicii imaginii Romaniei prin lansarea unor acuzatii si insinuari la adresa Agentiei Europene de Mediu (AEM).

"Doamna Monica Macovei continua sa faca pe inchizitorul in Parlamentul European. Pe 19 octombrie, aceasta a trimis o scrisoare catre toti membrii legislativului european in care cerea ca Agentiei Europene de Mediu sa ii fie refuzata descarcarea de gestiune pe 2010.

In sprijinul acestei idei, Macovei a lansat exclusiv o serie de insinuari si acuzatii, insa acestea sunt complet nefondate, dupa cum arata in mod clar atat raspunsul Consiliului de administratie al Agentiei de mediu, cat si scrisoarea comuna a presedintilor Agentiilor europene.

Intreaga conducere a agentiilor europene ii demonstreaza ca greseste profund si provoaca prejudicii institutiilor comunitare, insa nu vrea sa se lase! Din cauza atitudinii agresive si sfidatoare a doamnei Macovei, Romania risca sa-si piarda credibilitatea in fata Europei", sustine Catalin Ivan.

In raspuns la acuzele lansate de Monica Macovei, presedintele Consiliului de administratie al Agentiei Europene de Mediu a replicat:

"Sunteti constienta de faptul ca achizitiile Agentiei si contractarile din perioada la care va referiti au fost analizate conform procedurii de catre Curtea de conturi si ca nu s-a gasit niciun indiciu cu privire la eventuale probleme?"

Conform lui Ivan, intr-o scrisoare adresata Presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, peste 20 de presedinti de agentii europene, alaturi de presedintele retelei de agentii a Uniunii Europene, isi exprima dezacordul fata de atitudinea europarlamentarului PDL, Monica Macovei.

"Credem cu tarie ca o astfel de abordare risca sa deterioreze credibilitatea institutiilor Uniunii Europene", se arata in scrisoarea conducerii agentiilor, datata 19 octombrie 2012.

Ivan mai sustine ca "toti presedintii agentiilor europene se arata ingrijorati de faptul ca gestul populist si iresponsabil al lui Macovei poate leza credibilitatea institutiilor europene", subliniind ca "la Parlamentul European, langa numele doamnei Macovei scrie si Romania" si ca "inca o data, PDL ne face de ras in Europa, iar campioana denigrarii Romaniei este Monica Macovei".

Marti, eurodeputatii au votat pentru descarcarea de gestiune pentru 2010 a Agentiei Europene de Mediu (EEA) din Copenhaga, a Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA) de la Londra si a Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) din Parma, dupa ce au amanat o decizie in acest sens in luna mai. Comisia CONT a PE a adoptat pe 26 septembrie propunerea eurodeputatei Monica Macovei (raportor) de a refuza descarcarea de gestiune a EEA pentru anul 2010 din cauza unor nereguli la nivel de conducere.

"In ciuda votului plenului, abuzurile privind procedurile de achizitie publica, cele 79 de deplasari ale directorului executiv in 2010 cu o durata de 142 de zile si un cost de 127.000 euro demonstreaza ca el este direct responsabil pentru 13% din cheltuielile de deplasare ale Agentiei si de asemenea si alte probleme manageriale trebuie luate in calcul", se arata intr-un comunicat al PPE.

De asemenea, in acelasi comunicat Monica Macovei spune ca directorul Agentiei de Mediu trebuie sa demisioneze si ca banii contribuabililor europeni au fost lasati fara protectie.

Sursa: newsin

Foto: cotidianul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii