ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-09-2015, ora 13:35

Istoria nestiuta a faimosului hamburger. Cum s-a transformat apreciata specialitate „carne de Hamburg”

Articol de Madalina Irimia
La inceputul secolului 18, cativa germani au observat in timpul calatoriilor pe care le faceau in Asia ca localnicii introduceau carne de vita sub saua cailor pentru a o fragezi pentru consumul ulterior.

Germanilor le-a placut ideea si au pus-o si ei in aplicare cand au revenit acasa, in orasul Hamburg. in timp, aceasta specialitate de carne a devenit cunoscuta sub numele de „carne de Hamburg”.

Multi ani mai tarziu, imigrantii germani din America au dus cu ei aceasta reteta si prima mentiune documentara a aparut in 1884, in ziarul Boston Evening Journal, care populariza „friptura din carne de Hamburg”.

Oamenii au inceput sa improvizeze si sa transforme reteta dupa placul lor. Primul „hamburger”, despre care se stie, a fost facut de Charlie Nagreen. Acesta a prezentat „hamburgerul american” la un festival culinar din Seymour, Wisconsin, in 1885. Hamburgerul sau nu era insa ceea ce stim astazi, nu exista nici chifla, nici branza, nici bacon-ul. Reteta clasica pe care o savuram si astazi a aparut in St.Louis, la Targul Mondial din 1904.

In 1921, Walt Anderson, un bucatar din Wichita, statul Kansas l-a convins pe un anume Billy Ingram sa investeasca 700 de dolari pentru a deschide primul lant de restaurante care serveau hamburgeri: The White Castle.

Celebrul Big Mac a aparut in 1968 si costa 49 de centi (un pret foarte mare la acea vreme!).

Cel mai mare hamburger servit vreodata cantarea 3,7 tone si a fost preparat in 2001 la festivalul Burger Fest din Seymour, Wisconsin, acolo unde se afla si „Hamburger Hall of Fame”.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: istorie, hamburger
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii