A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719630139.4452.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Isteria capuselor. Cate poarta microbul care provoaca boala Lyme
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-06-2014, ora 18:31

Isteria capuselor. Cate poarta microbul care provoaca boala Lyme

Articol de Madalina Irimia

Medicii spun ca isteria capuselor nu este justificata si trebuie sa avem mare grija la cei care vor sa profite de pe urma acestei false probleme. Potrivit Stirilor TVR, in Capitala, la Institutul „Matei Bals”, au ajuns in ultima perioada zece persoane diagnosticate eronat cu boala Lyme la diverse cabinete medicale particulare.

De fapt, sufereau de alte afectiuni neurologice. Pacientii respectivi, tratati in mod gresit, au facut infectii cu Clostridium Difficile, o bacterie extrem de periculoasa care nu mai raspunde la tratament din cauza abuzului de antibiotice, mai arata Stirile TVR.

Specialistii arata ca doar 1 din 5 capuse poate transmite infectia, iar boala poate fi prevenita simplu. Cei intepati trebuie sa mearga la Urgente, unde li se scoate capusa, locul de dezinfecteaza si primesc o doza de antibiotic. Medicii mai arata ca sunt extrem de rare cazurile in care se ajunge la complicatii. In Europa, in ultimii 20 de ani au fost inregistrate 360.000 de cazuri de imbolnaviri cu Lyme.

Foto: romaniatv.net

     
Tag-uri: capuse, boala, Lyme
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii