A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816503.1035.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Irlanda de Nord nu vrea sa iasa din UE. Ce planuri se fac la Belfast. Marea Britanie, din nou in pericol
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-10-2016, ora 10:11

Irlanda de Nord nu vrea sa iasa din UE. Ce planuri se fac la Belfast. Marea Britanie, din nou in pericol

Articol de Madalina Irimia
Curtea de Justitie din Irlanda de Nord audiaza marti o contestare judiciara impotriva iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana fara a necesita un vot final din partea tarii componente in Palatul Parlamentul, informeaza site-ul agentiei Reuters.

Cazul a fost inaintat de un grup de politicieni care considera ca procedura Brexituluinecesita de asemenea un vot din partea Irlandei de Nord.

Desi, in cadrul referendumului din iunie 52% din cetatenii Marii Britanii au votat in favoarea Brexitului, 56% din cei care au votat in Irlanda de Nord au fost pentru ramanerea statului britanic in Blocul comunitar.

Partidele nationaliste irlandeze se opun Brexitului, pentru ca acesta ar putea submina un acord de pace semnat in anul 1998, ar reintroduce controalele la frontierele cu Irlanda si ar elimina finantarile din partea Uniunii Europene.

Cel mai mare partid din Irlanda de Nord, Partidul Democrat Unionist, sustine Brexitul iar aceasta a sporit tensiunile intre liderul partidului, Arlene Foster, si nationalistii irlandezi, care sunt partenerii acestuia de coalitie.

Conform Guvernului britanic, initierea procesului Brexit nu necesita aprobare parlamentara.

Vicepremierul nord-irlandez Martin McGuinness, membru al formatiunii republicane Sinn Fein, propune un referendum privind independenta fata de Marea Britanie si unirea cu Irlanda, dupa decizia britanicilor de iesire din UE. De alltfel, premierul Scotiei, Nicola Sturgeon, a sugerat deja posibilitatea unui nou vot pentru independenta si posibila disolutie a Marii Britanii.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: irlanda, ue, brexit
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii