A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727696191.689.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iranul vrea sa suspende exporturile de petrol inainte de 1 iulie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-01-2012, ora 09:15

Iranul vrea sa suspende exporturile de petrol inainte de 1 iulie

Articol de Cristian Amariei

Parlamentul iranian ar putea sa aprobe un proiect de lege privind suspendarea completa a exporturilor de petrol din Iran catre tarile membre ale Uniunii Europene, inainte ca embargoul european asupra petrolului iranian sa intre complet in vigoare.

Parlamentarul Nasser Soudani, membru in comitetul iranian pentru energie, a anuntat ca se ia in calcul varianta ca tarile care au impus sanctiuni "sa nu poata cumpara nici un strop de petrol", informeaza Tehran Times.

"(...) Robinetele vor fi inchise pentru ei, asa ca nu se vor mai juca cu focul", a declarat acesta, pentru agentia Fars.

Acesta sustine ca petrolul iranian este greu de inlocuit pentru unele tari europene, care au sistemul de rafinarii construit special pentru petrolul din Iran, iar sanctiunile vor duce la cresterea preturilor.

Planul ar urma sa fie dezbatut de parlament pe 29 ianuarie.

Ambasadorii din Uniunea Europeana au convenit sa se impuna un embargou asupra importurilor de petrol din Iran, acesta urmand sa fie implementat de la 1 iulie, iar pana atunci se vor onora ultimele contracte.

Iranul a anuntat ca ar putea sa inchida Stramtoarea Ormuz, prin care o cincime din titeiul vandut in intreaga lume se transporta, drept raspuns la embargoul impus de UE.

Sanctiunile vin dupa masuri similare luate de Statele Unite, in conditiile unor relatii dintre Iran si Occident extrem de tensionate.

Petrolul a inceput sa se scumpeasca, dupa embargoul impus Iranului

SUA sustin ca Iranul incerca sa dezvolte bomba atomica, insa Teheranul dezminte aceste acuzatii, pretinzand ca programul sau nuclear are ca scop generarea de electricitate.

Embargoul impus de UE a dus la cresterea preturilor pe bursa de marfuri.(ziare.com)

Foto: bizchannel.ro

     
Tag-uri: Iran, petrol, UE
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii