A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675009.8014.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iohannis a cerut RELANSAREA EDUCATIEI ca tema de dezbatere nationala
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-09-2015, ora 12:04

Iohannis a cerut RELANSAREA EDUCATIEI ca tema de dezbatere nationala

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Klaus Iohannis, aflat luni la ceremonia de deschidere a anului scolar de la Colegiul "Ion Ghica" din Targoviste, si-a exprimat dorinta de a relansa "educatia, ca tema de dezbatere nationala". Totodata, acesta a precizat ca nu va "gira" nicio modificare legislativa in acest domeniu fara o "atenta si consistenta dezbatere publica".

Klaus Iohannis a precizat ca educatia trebuie "corelata" cu piata muncii si ca "parteneriatul cu mediul privat trebuie incurajat".

"Centrarea educatiei pe elev nu e un slogan de care politicienii isi aduc aminte din cand in cand. El trebuie sa fie un principiu care sa se reflecte in practica si vedem ca acest lucru este posibil. Este nevoie si de corelarea educatiei cu piata muncii. O educatie performanta nu produce someri, ci absolventi care sunt competitivi si asteptati pe piata muncii. Parteneriatul cu mediul privat e esential si trebuie incurajat", a sustinut presedintele.

Iohannis a insistat ca este responsabilitatea lui sa atraga atentia asupra unor probleme, mai ales ca educatia face parte din proiectul sau si a fost inclusa in Strategia Nationala de Aparare.

"E responsabilitatea mea sa vorbesc raspicat despre acest lucru mai ales ca am inclus educatia in strategia nationala de aparare. Astept de la decidentii politici sa se aplice cu mai multa atentie si sa raspunda acestor probleme, iar eu pot oferi cadrul pentru o dezbatere foarte serioasa asupra lor", a precizat Klaus Iohannis.

Totodata, seful statului a adaugat ca "parintii au un rol esential in conturarea viitorului elevilor".

"As dori sa folosesc aceasta ocazie pentru a sublinia rolul invatamantului profesional si tehnic. Prin prezenta mea aici vreau sa transmit un mesaj de incurajarea acestui tip de invatamant. Conectarea la acest tip de invatamant poate face diferenta intre o diploma formala si un viitor profesional de succes. Parintii au un rol esential pentru ca ei contribuie la conturarea viitorului elevilor. Daca vrem oameni calificati, scolile si mediul economic trebuie sa-si regaseasca parteneriatul direct si increderea reciproca. Universitatile pot colabora cu liceele pentru a oferi tranzitia bazata pe certificate conform modelelor europene de recunoastere. Pentru ca generatiile de elevi sa se bucure de profesori care tin ritmul cu schimbarile tehnologice e nevoie de redobandirea de catre profesori a statutului social meritat", a mai declarat Klaus Iohannis.

In plus, seful statului a precizat ca este nevoie de o dezvatere nationala pe tema educatiei.

"O societate integra si prospera are nevoie de excelenta care trebuie sustinuta in toate domeniile, mai ales in educatie. Valoarea scolii e data de capacitatea de a educa elevii in spiritul societatii in care vrem sa traim, in care contreaza valoarea fiecarei persoane si in care fiecarui elev si se da o sansa pe masura abilitatilor sale. E nevoie de o dezbatere nationala serioasa cu toti actorii interesati. Abordare diferita fata de cadrul normativ. Nu voi gira modificari fara ca acestea sa fi trecut printr-un filtru consistent al dezbaterii publice si fara a avea o abordare pe etrmen lung", a mai afirmat preseidntele Romaniei.

In finalul discursului, Iohannis a urat succes si un an scolar bun elevilor, profesorilor si parintilor.

"Elevi, va urez un an plin de realizari si va incurajez sa va urmati inclinatiile! Profesori si parinti, va urez succes si putere de munca! Va urez un an scolar bun cu reusite si multumiri!"

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  04.06.2017 01:58

wh0cd511847 Cost Of Viagra advair online tadalis

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii