ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
02-07-2016, ora 11:04

Iohannis: „SUA - un garant al securitatii Romaniei; asteptarile sunt ca Parteneriatul strategic sa creasca in amplitudine”

Articol de Madalina Irimia
Statele Unite reprezinta pentru Romania un garant al securitatii sale, un aliat solid si un partener de nadejde, de care ne leaga o prietenie trainica, valori, principii si interese comune, precum si un atasament puternic fata de unitatea si soliditatea familiei euroatlantice, a afirmat vineri seara presedintele Klaus Iohannis.

"Parteneriatul strategic bilateral s-a dezvoltat continuu de la momentul lansarii sale la Bucuresti, in urma cu aproape doua decenii. In acest an, am continuat sa il intarim impreuna si sa il diversificam, pentru a servi cat mai bine intereselor noastre comune. Asteptarile noastre sunt ca acesta sa creasca in amplitudine si profunzime, pentru a genera oportunitati economice si prosperitate pentru cetatenii tarilor noastre", a spus seful statului, in discursul sustinut la receptia organizata de Ambasada SUA la Bucuresti cu ocazia Zilei Independentei.

Klaus Iohannis a subliniat ca un nivel fara precedent a fost atins in ceea ce priveste cooperarea bilaterala in domeniul apararii si securitatii.

"Am dus impreuna la bun sfarsit proiectul strategic al sistemului de aparare antiracheta de la Deveselu, o contributie semnificativa la securitatea noastra comuna si a NATO si un etalon incontestabil al excelentei cooperarii romano — americane. Aprofundarea colaborarii in domeniul apararii si securitatii va continua sa fie prioritatea de varf a Parteneriatului strategic. Beneficiile sale sunt circumscrise consolidarii securitatii regionale si euroatlantice", a afirmat presedintele Romaniei.

Mai multe pe agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii