A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664147.9072.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iohannis: Romania sustine crearea unei uniuni a energiei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-03-2015, ora 11:14

Iohannis: Romania sustine crearea unei uniuni a energiei

Articol de Madalina Irimia
Romania sustine crearea unei uniuni a energiei, a declarat joi presedintele Klaus Iohannis la plecarea catre Bruxelles, unde participa la Consiliul European de primavara.

"Romania sustine crearea unei uniuni a energiei bazate pe cele cinci dimensiuni propuse de Comisia Europeana — securitate energetica, piata interna a energiei, eficienta energetica, protectia mediului, precum si cercetarea, inovarea si competitivitatea in domeniu. in evaluarea noastra, crearea Uniunii Energiei va duce avantaje importante pentru statele membre. Prioritatile care trebuie avute in vedere sunt crearea unei reale piete interne in domeniul energiei, valorificarea mai eficienta a resurselor energetice indigene, diversificarea surselor si rutelor de aprovizionare cu energie, dezvoltarea infrastructurii care sa permita o mai buna conectare intre statele membre ale Uniunii", a precizat seful statului.

In cadrul discutiilor legate de semestrul european, a adaugat el, va exista un schimb de opinii cu privire la situatia si perspectivele economice ale Uniunii Europene.

"Vom conveni asupra liniilor directoare integrate pentru politicile economice si pentru ocuparea fortei de munca, finalizand astfel prima etapa a semestrului european 2015. Va fi analizat stadiul actual al negocierilor privind incheierea parteneriatului transatlantic pentru comert si investitii intre Uniunea Europeana si SUA. Romania sustine finalizarea cu succes a negocierilor cat mai curand posibil", a spus Klaus Iohannis.

Presedintele a mai subliniat ca, in ceea ce priveste relatiile externe, vor fi dezbateri in perspectiva summitului Parteneriatului Estic care se va desfasura la Riga in luna mai.

"In opinia noastra, viitorul summit trebuie sa fie un moment important pentru consolidarea relatiei UE cu statele partenere, in special cu cele care au avansat in procesul de apropiere de Uniunea Europeana, ma refer la Republica Moldova, Ucraina si Georgia. Va fi dezbatuta situatia din Ucraina, cu accent pe modalitatea in care acordul Minsk 2 este implementat. in acest context, vor fi analizate relatiile Uniunii cu Federatia Rusa", a mentionat Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis participa joi si vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de primavara.

La Bruxelles, el va participa joi la Summitul Partidului Popular European iar ulterior, la reuniunea Consiliului European cu presedintele Parlamentului European, la prima sesiune de lucru a Consiliului si la dineul de lucru separat al sefilor de stat si de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

Din delegatia care il insoteste pe presedintele Iohannis in deplasarea la Bruxelles fac parte consilierii prezidentiali Leonard Orban, Cosmin Marinescu si Lazar Comanescu.

De asemenea, el este insotit de sotia sa, Carmen Iohannis.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii