ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-02-2015, ora 08:56

Iohannis: „Germania, unul dintre cei mai importanti parteneri de dialog in interiorul UE”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca Germania nu este doar principalul partener economic al Romaniei, dar si unul dintre cei mai importanti parteneri de dialog in interiorul Uniunii Europene, subliniind ca inca exista un potential insemnat de dezvoltare intre cele doua tari, prin "sporirea investitiilor si cresterea volumului schimburilor comerciale".

Presedintele Klaus Iohannis a precizat, in cadrul conferintei comune de presa cu cancelarul german, Angela Merkel, ca a trecut in revista in intalnirea cu oficialul german evolutia relatiilor bilaterale, din punct de vedere economic, cultural si politic, dintre cele doua tari.

"Germania nu este doar principalul partener economic al Romaniei, dar si unul dintre cei mai importanti parteneri de dialog in interiorul Uniunii Europene, dar si pe scena internationala", a afirmat Iohannis.

El a mentionat ca in sfera economica a evaluat cu satisfactie evolutia schimburilor dintre cele doua tari, care isi mentin tendinta ascendenta.

Presedintele Iohannis a spus ca a fost apreciata, de asemenea, prezenta in Romania a unor investitori importanti, tara noastra avand interes pentru atragerea unui numar si mai mare de companii germane.

Seful statului a mai aratat ca din discutie a reiesit ca exista inca un potential insemnat de dezvoltare intre Romania si Germania, prin "sporirea investitiilor si cresterea volumului schimburilor comerciale".

"Am evocat diversitatea oportunitatilor de dezvoltare sectoriala, a intereselor comune si a proiectelor de parteneriat. Avem un interes deosebit ca Germania sa ne fie partener in identificarea acelor nise de dezvoltare care pot genera avantaje competitive si care pot individualiza Romania in peisajul economiei europene a anilor 2020. Atat doamna cancelar federal, cat si eu am subliniat importanta puntii de legatura creata in mod natural intre comunitatile germane din Romania si de comunitatile romane din Germania. Le consideram un factor de consolidare a cooperarii romano-germane si un model de abordare in adevarat spirit european", a adaugat presedintele Romaniei.

Iohannis a mai afirmat ca este esentiala consolidarea Uniunii Economice si Monetare, inclusiv prin desavarsirea uniunii bancare.

"Am reafirmat necesitatea de a apara cu fermitate atat prin luarile de pozitie, cat si prin faptele noastre valorile europene, cele care au permis ca Uniunea Europeana sa devina un proiect model", a sustinut Iohannis, adaugand ca s-a convenit ca acest dialog sa continue.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii