A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833158.9794.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iohannis:„ Europenizarea totala a Romaniei, obiectiv principal. Juncker m-a asigurat de tot sprijinul”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-01-2015, ora 08:02

Iohannis:„ Europenizarea totala a Romaniei, obiectiv principal. Juncker m-a asigurat de tot sprijinul”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, la Bruxelles, in urma intalnirilor avute cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker si cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, ca Romania a primit garantia ca va inregistra progrese in domeniile care o intereseaza "foarte mult".

In cadrul discutiilor purtate cu oficialii europeni, Iohannis a subliniat dorinta sa "de a finaliza procesul de integrare totala in UE, de a deveni membru acceptat si respectat in nucleul UE", care reprezinta "unul dintre cele mai importante obiective" ale mandatului sau, potrivit Realitatea TV.

"Sunt foarte bucuros sa spun ca am gasit un punct de vedere identic cu al meu, cel al domnului Junker pentru Romania. Am subliniat dorinta mea si a nostra, a romanilor, de a finaliza procesul de integrare totala in Uniunea Europeana, de a deveni membru acceptat si respectat. Un lucru pe care l-am mentionat si astazi, europenizarea completa a Romaniei, este unul dintre cele mai importante obiective ale mandatului meu", a afirmat Klaus Iohannis.

O alta tematica a discutiilor a vizat intrarea Romaniei in spatiul Schengen, despre care Iohannis a afirmat ca a primit tot sprijinul din partea presedintelui Jean-Claude Juncker.

"Am discutat si am gasit ca avem acelasi punct de vedere asupra tematicii Schengen. Domnul presedinte m-a asigurat de tot sprijinul pentru Romania, in chestiunea intrarii in spatiul Schengen. Am discutat despre MCV, iar, in cateva zile, vom avea un nou raport pe aceasta speta. Romania a facut progrese semnificative in consolidarea institutiilor statului, in consolidarea statului de drept si a independentei justitiei. Am avut puncte de vedere identice, in aceasta chestiune", a mai spus Iohannis.

De asemenea, atat in privinta aderarii la zona euro, cat si a gradului de absorbtiei a fondurilor europene, seful statului a afirmat ca este optimist.

"O tema importanta pentru noi e aderarea la zona euro. Un deziderat al Romaniei si romanilor. Am cazut de acord, impreuna vom lucra pe aceasta speta. Am avut ocazia de a discuta pe fondurile europene. Am solicitat sprijinul pentru a ajuta Romania sa creasca gradul de absorbtie si ne-a fost promis. Sunt optimist si in aceasta privinta. Am discutat despre cel mai recent pact incheiat, in Romania, in privinta cheltuielilor pentru aparare. L-am informat pe domnul presedinte ca exista aceasta intelegere si a fost apreciat acest lucru", a adaugat Klaus Iohannis.

In ceea ce priveste intalnirea cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, seful statului a declarat ca "a primit acelasi tip de raspuns si acelasi tip de deschidere", in contextul problemelor dezbatute, a caror esenta a fost aceeasi.

"Vreau sa mentionez si intalnirea pe care am avut-o inainte, cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, o intalnire importanta. in esenta, am discutat aceleasi probleme si sunt bucuros sa va spun ca am primit acelasi tip de raspuns si acelasi tip de deschidere. Cele doua intalniri ma fac sa cred ca, pentru Romania, vom avea progrese semnificative in dosarele care ne intereseaza foarte mult", a mai spus presedintele Klaus Iohannis.

La intrebarea jurnalistilor, Iohannis a afirmat ca "Romania va cauta alte oportunitati pentru a merge mai departe pe calea de consolidare a independentei energetice".

"Independenta energetica a Romaniei este una din preocuparile mele si Romania va cauta alte oportunitati pentru a merge mai departe pe calea de consolidare a independentei energetice, pe de-o parte si pe interconectarea la sistemele energetice din UE, pe de alta parte", a declarat Klaus Iohannis.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii