A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829576.8221.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iohannis: „Dosarele Revolutiei si Mineriadei trebuie rezolvate rapid, este inacceptabil sa nu stim ce s-a intamplat”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
07-10-2016, ora 10:36

Iohannis: „Dosarele Revolutiei si Mineriadei trebuie rezolvate rapid, este inacceptabil sa nu stim ce s-a intamplat”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca s-a intalnit cu procurorul general Augustin Lazar, aratand ca i-a cerut acestuia sa se ia masuri astfel incat cercetarile sa fie facute mai rapid in toate dosarele, vinovatii pedepsiti sau „delatiunile comice'' infirmate. Seful statului a facut referire la Dosarul Revolutiei si la cel al Mineriadei, aratand ca „este inacceptabil sa nu stim ce s-a intamplat la Revolutie, cine a fost vinovat, ce s-a intamplat la Mineriada".

„Am avut o intalnire cu procurorul general aici la Cotroceni si l-am rugat sa ia toate masurile care se pot lua pentru a introduce mai multa celeritate in exercitiul cercetarilor. Este foarte simplu, vedeti ca avem dosare vechi, unele extrem de vechi, ma gandesc la doasarul Mineriadei, la dosarul Revolutiei. Este inacceptabil sa stam noi si sa nu stim ce s-a intamplat la Revolutie, cine a fost vinovat, ce s-a intamplat la Mineriada, cine sunt oamenii vinovati'', a declarat presedintele Klaus Iohannis, solicitat sa explice contextul in care a avut loc intalnirea cu procurorul general dupa declaratiile sale de miercuri cu privire la cazul autodenuntului lui Sebastian Ghita legat de doctoratul sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Klaus Iohannis a afirmat ca dosarul Revolutiei si cel al Mineriadei trebuie rezolvate, iar cine a gresit trebuie sa plateasca: „si daca vorbesc despre vinovati vorbesc de oameni care au incalcat legea, nu de o vina istorica. Nu-i treaba istoricilor inca. Deocamdata si in dosarul Revolutiei, si in dosarul Mineriadei este treaba procurorilor, iar cine a gresit va plati'', a spus Iohannis.

El a subliniat ca i-a cerut procurorului sa ia masurile care se pot lua pentru a trimite dosarele in instanta. In cazurile in care se constata, insa, ca nu a existat o incalcare a legii, acest lucru trebuie facut public, iar reputatia persoanei trebuie restabilita.

„Dar in contextul mai larg am rugat sa se ia masurile care se pot lua, desigur, pentru a face cercetarile mai rapid, pentru a trimite dosarele in instanta atunci cand procurorii constata ca s-a incalcat legea, iar acolo unde se constata ca nu s-a incalcat legea, ca sunt niste delatiuni comice, acolo sa se restabileasca de indata bunul renume al persoanei care a fost acuzata'', a sustinut presedintele.

Iohannis a refuzat sa spuna cand a avut intalnirea cu procurorul general. La randul sau, Parchetul General a transmis ca discutia cu seful statului s-a concentrat pe resursele si obiectivele Ministerului Public.

„Discutia la care ne referim a avut loc intr-un context oficial in care era vorba despre resursele si obiectivele Ministerului Public astfel incat sa fie un echilibru intre resurse si obiective si sa se poata solutiona cu celeritate dosarele intens mediatizate aflate in atentia opiniei publice, cum ar fi si dosarul la care a facut referire domnul presedinte, dar nu numai la acela si totodata si celelalte cauze aflate in curs de solutionare, care la randul lor trebuie rezolvate in termene rezonabile, tocmai pentru a se mentine un echilibru si a se putea stabili daca avem resursele necesare. Domnul procuror general a mai precizat ca nu a primit telefoane in care sa i se spuna cum trebuie solutionate cu prioritate sau cu celeritate unele sau altele", a declarat, pentru MEDIAFAX, procurorul Ramona Bulcu, seful Biroului de Informare si Relatii Publice din Ministerul Public.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara, intrebat daca el considera ca se impune o demisie a procurorului-sef al DNA Laura Codruta Kovesi, ca nu trebuie sa vorbim despre nicio demisie atata vreme cat, deocamdata, nu exista niciun indiciu ca ar fi plagiat.

„Nu cred ca trebuie sa vorbim despre o demisie atata vreme cat, deocamdata cel putin, nu exista niciun indiciu ca ar fi un plagiat. Acolo, sigur in masura in care lucrurile iau alta turnura, se poate relua discutia, dar deocamdata nu am motive de ingrijorare" a raspuns presedintele Klaus Iohannis.

El a mai precizat ca a discutat cu procurorul general pe care l-a rugat sa solutioneze speta cu celeritate. „Eu cred ca Parchetul General trebuie sa rezolve foarte repede aceasta speta si pot sa va spun ca in aceasta chestiune am avut o discutie cu procurorul general pe care l-am rugat ca, in virtutea atributiilor domniei sale, sa se ocupe ca aceasta cercetare sa se faca cu celeritate", a spus seful statului.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii