A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830610.7397.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iohannis: „Cea mai mare nemultumire a mea - modul in care Parlamentul trateaza cererile justitiei”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
01-04-2015, ora 10:28

Iohannis: „Cea mai mare nemultumire a mea - modul in care Parlamentul trateaza cererile justitiei”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti seara, in cadrul unei conferinte de presa, la Palatul Cotroceni, cu ocazia prezentarii bilantului primelor 100 de zile de mandat, ca cea mai mare nemultumire a domniei sale, in aceasta perioada, este "modul in care Parlamentul continua sa trateze cererile justitiei, dar si faptul ca promisiunea de a face mai simple procedurile, care privesc incuviintarile cererilor justitiei, nu a fost onorata, inca, de partide".

Iohannis a subliniat faptul ca, "in politica, daca ai gresit grav, demisionezi", adaugand ca "ultimele evolutii din Parlament, in care anumite cereri au fost respinse, nu ne ajuta absolut deloc".

"Au trecut primele 100 de zile din mandatul meu de presedinte. Unii se intreaba de ce nu am vorbit mai mult in aceasta perioada, de ce nu am eu prima reactie la orice Breaking News, de ce nu critic zilnic alti politicieni: foarte simplu, pentru ca nu aceasta este rolul unui presedinte si pentru ca aceasta a fost prima mea promisiune: alt mod de a face politica. Mai putine vorbe de dragul vorbelor si mai multa actiune. Aceste 100 de zile au fost despre valori si despre modul in care pot sa ne transforme viata.

Este un proiect de vindecare pentru tara care cere o conditie simpla: sa ne vedem fiecare de treaba cu responsabilitate. Am zis ca voi fi un presedinte mediator, dupa ani de zile de conflict permanent, am asezat la masa partidele politice. Unul dintre rezultate a fost semnarea acordului pentru marirea bugetului Apararii. Va spun limpede: eu nu ma joc cu legile tarii noastre si nu folosesc aceasta prerogativa a presedintelui nici ca sa ma rafuiesc cu cineva si nici ca sa raspund la un interes particular. Nu promulg legi care nu respecta principii constitutionale.

Am auzit si intrebarea de ce face presedintele atatea vizite externe, de ce nu sta acasa cu ochii pe televizor sau partide. Pentru ca politica externa este un atribut fundamnetal al presedinetelui si pentru ca o politica externa si eficienta inseamna un stat puternic si eficient pentru cetatenii sai. in aceste 100 de zile, Romania a inceput sa isi recastige respectul si credibilitatea in marile capitale europene si din lume (...) Promisiunea mea este ca voi merge in cat mai multe locuri in care traiesc comunitati mari de romani.

O misiune care nu trebuie scrisa formal intr-un text de lege, ci simtita. Sunt evenimente la care am participat, locuri pe care le-am vizitat tocmai din acest motiv. Stiu ca exista asteptari mari si pentru alte zone. Nu toate proiectele au putut incepe concomitent si ma refer la organizarea Consiliului Consultativ pentru Diaspora. Inainte de a ridica o constructie, este nevoie de o fundatie solida la care am lucrat in aceste 100 de zile.

Acestea sunt directiile de principiu si actiune pe care le voi pastra in perioada urmatoare. Finalizarea reformei institutiilor politice (...) Voi continua seria intalnirilor externe, in spiritul aceleiasi politici la baza careia stau parteneriatul strategic cu SUA, apartenenta la NATO si la UE. In lunile urmatoare voi finaliza strategia nationala de aparare, pe care o voi prezenta Parlamentului.

Cea mai mare nemultumire a mea, in aceasta perioada, modul in care Parlamentul continua sa trateze cererile justitiei, dar si faptul ca promisiunea de a face mai simple procedurile, care privesc incuviintarile cererilor justitiei, nu a fost onorata inca de partide. Inseamna un pas inapoi in recastigarea increderii publice, iar efectele depasesc momentul unui vot (...) In politica, daca ai gresit grav, demisionezi.

Inteleg si dorinta unora de actiuni rapide si radicale pe termen scurt. In democratie insa nu poti rezolva un abuz prin alt abuz si nu poti schimba comportamente cu forta. Cine nu invata din lectiile istoriei este condamnat sa repete trecutul si nu poate construi un viitor. Schimbarea clasei politice este un proces de durata care acum cateva luni parea imposibil, in timp ce, astazi, e deja inceput. Rezistenta la schimbare e primul semn ca aceasta se intampla. Daca ramai consecvent unor principii chair si atunci cand circumstantele te imping a le incalca, in cele din urma, vor prevala principiile.

Daca ramai ferm respectarii Constitutiei, aceasta va prevala. Romanii trebuie sa stie ca reperul meu este litera si mai ales spritul Constitutiei, preocuparea mea este sa fac ce am spus ca fac. Conduita mea este cea pe care deja o cunoasteti si singura directie este viitorul pe care il cream impreuna", a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii